Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat

81
4
Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat

Feta, tomater, lök och oliver är en välbekant smakkombo för alla greklandsvänner. I den här varma varianten av grekisk sallad så bakas fetaosten i ugn tillsammans med en tomatsallad, som får smak av citrusdressing med olivolja och oregano. En varm vegetarisk rätt med fetaost som är klar på ett kick.

Skriv ut
Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat

Ingredienser

4 portioner
1/2
kruka oregano
1
vitlöksklyfta
skal och saft av 1
citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
1
silverlök
250 g
gula och röda körsbärstomater
4 msk
olivolja
-
salt och svartpeppar
2
pkt fetaost (à 150 g)

Till servering

bröd
kalamataoliver

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

81

Kommentarer

Emma

2021-01-23

Älskar denna! Brukar byta ut potatis, ris och pasta mot denna till protein, så gott!

Vincent

2020-04-21

Snabbt och enkelt att laga! Riktigt gott blir det också! Brukar gör couscous till, passar perfekt👌

Annelie

2020-02-25

Det här är så sjukt gott, särskilt tillsammans med spaghetti. Brödet behövs inte då.

Näringsvärde per portion

Energi 1969 KJ / 471 kCal
Fett 36.1 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 18.9 g
Protein 16.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept