Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat

Feta, tomater, lök och oliver är en välbekant smakkombo för alla greklandsvänner. I den här varma varianten av grekisk sallad så bakas fetaosten i ugn tillsammans med en tomatsallad, som får smak av citrusdressing med olivolja och oregano. En varm vegetarisk rätt med fetaost som är klar på ett kick.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Plocka bladen från hälften av oreganon. Spara resten till garnering.
  3. Skala och riv vitlöken. Skölj citronen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften. Skala och skiva löken tunt. Dela tomaterna i halvor.
  4. Blanda oregano, vitlök, citronskal, lök och tomater med olivoljan och citronsaften. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Lägg fetaosten i mitten av en ugnssäker form. Lägg tomatsalladen på osten och runtomkring. Detta för att osten ska få smak av salladsdressingen.
  6. Sätt formen mitt i ugnen 7-8 minuter.
  7. Till servering: Garnera med resten av oreganon. Servera osten och salladen med bröd och oliver.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 kruka oregano
  • 1 vitlöksklyfta
  • skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
  • 1 silverlök
  • 250 g gula och röda körsbärstomater
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 pkt fetaost (à 150 g)
Till servering
  • bröd
  • kalamataoliver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1969 kJ / 471 kCal