Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat

Betyg 4.4 av 5.
102 personer har röstat
7
Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat

Feta, tomater, lök och oliver är en välbekant smakkombo för alla greklandsvänner. I den här varma varianten av grekisk sallad så bakas fetaosten i ugn tillsammans med en tomatsallad, som får smak av citrusdressing med olivolja och oregano. En varm vegetarisk rätt med fetaost som är klar på ett kick.

Ugnsbakad fetaost med oregano, citron och tomat

Ingredienser

4 portioner
1/2   kruka oregano
1   vitlöksklyfta
skal och saft av 1   citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
1   silverlök
250 g  gula och röda körsbärstomater
4 msk  olivolja
salt och svartpeppar
2   pkt fetaost (à 150 g)

Till servering

bröd
kalamataoliver

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
102 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott. Tradition varje sommar nu.

Linda

2023-06-18

Fantastiskt gott blev det 😁

Yvonne

2023-01-28

Gott. Bra smaker. Oliverna och silverlöken gav extra touch.

Gunnar

2022-12-31

Näringsvärde per portion

Energi1969 KJ / 471 kCal
Fett36.1 g
Salt3.8 g
Kolhydrater18.9 g
Protein16.7 g

Testa liknande recept

Grekisk sallad
Betyg 4.5 av 5.
36 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Klassisk grekisk sallad
Betyg 4.3 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen grekisk sallad med matvete och oreganovinägrette
Betyg 4 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt torskrygg med medelhavssalsa
Betyg 4.5 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt saganaki med tomat, bönor och oliver
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt saganaki med pimientos de padron och oliver
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga