Stekt saganaki med pimientos de padron och oliver

Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Stekt saganaki med pimientos de padron och oliver

Saganaki är en grekisk ost som ska serveras alldeles nystekt och frasig. I den här vegorätten får saganakin sällskap med stekta små spanska pepparfrukter - pimientos de Padrón. Tillsammans med kalamataoliver och röd peppar blir det en spännanande chilihet topping till den krämiga osten.

Stekt saganaki med pimientos de padron och oliver

Ingredienser

4 portioner
3 vitlöksklyftor
2 röda pepparfrukter
2 citroner
1 kruka persilja
2 dl kalamataoliver
200 g pimiento de padron eller grön paprika
3 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
4 förpackningar saganaki (à 150 g)

Till servering

bröd
sallad

Gör så här

00:02:30

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2702 KJ / 646 kCal
Fett47.2 g
Salt5.3 g
Kolhydrater21.4 g
Protein33.1 g

Testa liknande recept

  • Padrones med parmesandipp
    Betyg 3.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kokosrostade pimientos de padrón
    Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Klassisk grekisk sallad
    Betyg 4.5 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Grekisk sallad med zoodles
    Betyg 3.3 av 5.129 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad