Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Klassisk grekisk sallad

I en klassisk grekisk sallad har man inte sallad lustigt nog utan den är gjort på krispig gurka, paprika och solmogna tomater som toppas med rödlök och oliver. Servera som lunch tillsammans med ett gott bröd, eller som tillbehör. Och glöm för all del inte dressingen med olivolja och balsamvinäger.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Skiva tomaterna, skala och skiva gurkan. Skär paprika och lök i ringar. Lägg de skivade grönsakerna i en salladsskål. Tillsätt oliver och fetaost och strö över lite oregano.
  2. Dressing: Blanda olivolja med vinäger och salt och slå detta över salladen före serveringen.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.

Recept och bild i samarbete med Fontana.

Tips

Servera gärna ett varmt, gott lantbröd till salladen.

Ingredienser

Portioner: 4
Sallad
  • 6 tomater
  • 1 gurka
  • 2 gröna paprikor
  • 1 rödlök
  • 15 - 20 kalamon- eller kalamataoliver
  • 200 g fetaost (gärna feta original)
  • torkad oregano
Dressing
  • 1/2 dl olivolja (gärna original extra virgin)
  • 3 msk balsam- eller rödvinsvinäger
  • salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer