Stekt saffranspolenta med grönkål och parmesan

Betyg 3.3 av 5.67 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Stekt saffranspolenta med grönkål och parmesan

Polenta är små majsgryn och vanligt som tillbehör i det italienska köket – ordet betyder just majs. Här smaksätter vi polentan med saffran, kokar och steker i fina bitar. Sedan är det bara att ösa på med grönkålschips, parmesan och hasselnötter. Gott till julskinkan!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Stekt saffranspolenta med grönkål och parmesan

Ingredienser

4 portioner

Grönkålschips

150 g grönkål
1 msk olivolja
3 msk finriven parmesan
1/2 dl grovhackade hasselnötter

Polenta

1 1/2 dl polentagryn
1 grönsaksbuljongtärning
1 paket saffran (1/2 g)
75 g smör (+ extra att steka i)
salt
peppar

Till servering

1 dl riven parmesan

Gör så här

00:07:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Hej! Ska det vara en 1/2l grönsaksbuljong???

    Stefan

    Hej Stefan! Du får kolla på paketet hur mycket vatten du ska ha. Olika polenta kräver olika mycket vatten. Men oavsett så fungerar det med 1 grönsaksbuljongtärning. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Fantastiskt god 1:adventsmiddag! Glad att jag upptäckt receptet. Serverade med granatäppelkärnor,det förhöjde ytterligare. 😋

    Monica

  • Fantastiskt recept som går utmärkt att veganisera med vegsnsmör och skippa parmesan, alternativt veganost istället. En favorit på mitt julbord!

    Hanna

Näringsvärde per portion

Energi1656 KJ / 396 kCal
Fett30 g
Salt3 g
Kolhydrater20 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • Grönkålspizza
    Betyg 4.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kale caesar med tranbär och nötter
    Betyg 3.4 av 5.212 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad blom- och grönkål
    Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad