Glutenfri saffranskaka

28
13
Glutenfri saffranskaka

Härligt maffig och naturligt glutenfri kaka med tydlig smak av saffran! Det är fritt fram att byta russin, nötter och choklad mot det som finns hemma, kanske riven kokos, torkade fikon, tranbär och vit choklad? Vinner på att ”vila” ett par dagar.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Glutenfri saffranskaka

Ingredienser

20 bitar
300 g
mandelmassa
150 g
rumsvarmt smör
1 1/2 dl
ljus sirap
3
ägg
2 1/4 dl
polentagryn
1
paket saffran (à 0,5 g)
3/4 tsk
salt
1 dl
russin
1 dl
grovhackad sötmandel
1 dl
hackad mörk choklad (70 %)

Till servering

ev vispgrädde

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, choklad och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av matfett och choklad. Servera med vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt istället för grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Carolina

2020-11-21

Jätte god kaka saftig och god följde receptet och den blev väldigt lyckad och omtyckt.

Jennie

2018-12-13

Väldigt god kaka, gjorde precis som receptet, 150 grader under och övervärme, och den väldigt saftig och god (tog 2 påsar saffran). Väldigt maffig och söt så det räcker med en skiva, iaf oss.

Therese

2018-12-06

Jättegod kaka. Men jag undrar verklig hur ni får den så fin som på bilden. För jag gör som det står. Men den blir brun.

Näringsvärde per portion

Energi 1240 KJ / 296 kCal
Fett 19 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 27 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept