Glutenfri saffranskaka
Baka härligt julig och saftig glutenfri saffranskaka med mandelmassa och polenta. Det är fritt fram att byta russin, nötter och choklad mot det som finns hemma, kanske riven kokos, tranbär och vit choklad? Tips! Saffranskakan vinner på att ”vila” ett par dagar.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
20 bitar
300 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl ljus sirap
3 ägg
2 1/4 dl polentagryn
1 paket saffran (à 0,5 g)
3/4 tsk salt
1 dl russin
1 dl grovhackad sötmandel
1 dl hackad mörk choklad (70 %)
Till servering
ev vispgrädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1240 KJ / 296 kCal
Fett19 g
Salt0.5 g
Kolhydrater27 g
Protein5 g
Kommentarer
Jättegod och saftig kaka som blivit en mycket uppskattad tradition till julfikat.
Helena
2022-01-29Jag älskar den här kakan! Bakar den varje jul. Den blir väldigt mäktig och det räcker med en liten bit (eller många små bitar…) så jag brukar dela upp smeten på två formar. Då kan den ena kan bo i kallskafferiet tills att den andra är uppäten (vilket brukar gå ganska snabbt :) )
Ingrid
2021-12-11Jätte god kaka saftig och god följde receptet och den blev väldigt lyckad och omtyckt.
Carolina
2020-11-21