Stekt makrill och krämig potatissallad med kronärtskocka
Njut av stekt eller grillad makrill tillsammans med en krämig potatissallad med kronärtskockshjärtan och dill. Ett enkelt och läckert recept som för tankarna till Medelhavet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023
Ingredienser
4 portioner
600 g små potatisar
1 silverlök
1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
2 1/2 dl majonnäs
2 msk finrivet citronskal
1 dl hackad färsk eller fryst dill
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 citroner
2 förp fryst makrillfilé (à 400 g)
2 msk olivolja
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5148 KJ / 1231 kCal
Fett100 g
Salt2 g
Kolhydrater37 g
Protein40 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vad gör man med silverlök en?
Eva
2023-06-27Hej Eva! Tack för din fråga och vi ber om ursäkt för att silverlöken hade fallit bort från texten. Silvelöken ska blandas i potatissallden tillsammans. Vi har nu rättat gör så här texten. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-29