Stekt makrill med potatissallad

Stekt makrill är en klassisk rätt som passar perfekt både till vardagen och sommarens middagar. Här serveras makrillfiléerna med en krämig potatissallad smaksatt med kronärtskockshjärtan, dill och citron. Att steka makrill i panna ger en fin yta – men det går lika bra att lägga den på grillen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2023

Ingredienser
4 portioner
600 g små potatisar
1 silverlök
1 burk kronärtskockshjärtan (à 390 g)
2 1/2 dl majonnäs
2 msk finrivet citronskal
1 dl hackad färsk eller fryst dill
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 citroner
2 förp fryst makrillfilé (à 400 g)
2 msk olivolja
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi5148 KJ / 1231 kCal
Fett100 g
Salt2 g
Kolhydrater37 g
Protein40 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vad gör man med silverlök en?
Eva
2023-06-27Hej Eva! Tack för din fråga och vi ber om ursäkt för att silverlöken hade fallit bort från texten. Silvelöken ska blandas i potatissallden tillsammans. Vi har nu rättat gör så här texten. Hälsningar Elina
ICA-köket
2023-06-29