Pad Thai med paprika och salladslök

79
9
Pad Thai med paprika och salladslök

En favorit för alla som gillar thaimat är den här varianten av pad thai med paprika och salladslök! Den tid som går åt att hacka grönsaker tar du snabbt igen i stekpannan – hett och snabbt ska det stekas. Äggblandningen i de nykokta nudlarna stelnar. Allt som allt, en underbar rätt som är enkel att göra själv.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2014

Pad Thai med paprika och salladslök

Ingredienser

4 portioner
250 g ris- eller äggnudlar
2 kycklingbuljongtärningar
1 vitlöksklyfta
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 morötter
1 röd paprika
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt och peppar
4 ägg
1 lime
1 msk sweet chili
2 1/2 msk japansk soja
1 dl vatten

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein men den innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentarer

Kristin

2022-04-01

Det var geggigt och smakade inte gott med soyan och ägg osv på nudlarna.

Agnes

2022-03-27

Enkelt och supergott!! Hade även i sockerärtor och lite sesamolja.

Selma

2022-03-22

Väldigt gott! Använde ICAs chili och sesamsås så det blev supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2142 KJ / 511 kCal
Fett 11 g
Salt 4.8 g
Kolhydrater 62 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden