Pad Thai med paprika och salladslök

En favorit för alla som gillar thaimat är den här varianten av pad thai med paprika och salladslök! Den tid som går åt att hacka grönsaker tar du snabbt igen i stekpannan – hett och snabbt ska det stekas. Äggblandningen i de nykokta nudlarna stelnar. Allt som allt, en underbar rätt som är enkel att göra själv.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2014

Ingredienser
4 portioner
250 g ris- eller äggnudlar
2 kycklingbuljongtärningar
1 vitlöksklyfta
1/2 påse salladslök (à 125 g)
2 morötter
1 röd paprika
4 kycklingfiléer
1 msk olja
salt och peppar
4 ägg
1 lime
1 msk sweet chili
2 1/2 msk japansk soja
1 dl vatten
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos och mjölkprotein men den innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2142 KJ / 511 kCal
Fett11 g
Salt4.8 g
Kolhydrater62 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var geggigt och smakade inte gott med soyan och ägg osv på nudlarna.
Kristin
2022-04-01Enkelt och supergott!! Hade även i sockerärtor och lite sesamolja.
Agnes
2022-03-27Väldigt gott! Använde ICAs chili och sesamsås så det blev supergott!
Selma
2022-03-22