Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis

Kött och potatis är en favorit hos många. Här serveras mör lövbiff med krispig klyftpotatis och en utsökt dragonsås. Den krämiga såsen för tankarna till bearnaise, men känns fräschare tack vare sin crème fraiche-bas. Den här rätten avnjuts med ugnsbakad tomat och en frisk sallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Skär potatisen i klyftor lägg dem i en bunke och blanda med olja, salt och peppar. Dela tomaterna och krydda med salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och lägg på tomaterna. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Dragonsås: Blanda vinäger och dragon i en bunke och låt dra en stund.
  4. Skär salladen i bitar.
  5. Blanda crème fraichen med vinägern och smaka av med salt och peppar.
  6. Stek lövbiffen i oljan och krydda med salt och peppar.
  7. Servera lövbiffen med potatis, dragonsås och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Pressa lite vitlök över tomaterna och strö över lite timjan innan de bakas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 4 tomater
Dragonsås
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dragon
  • 1/2 isbergssallad
  • 2 dl crème fraiche
  • ca 500 g lövbiff
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2471 kJ / 591 kCal