Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis

27
0
Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis

Kött och potatis är en favorit hos många. Här serveras mör lövbiff med krispig klyftpotatis och en utsökt dragonsås. Den krämiga såsen för tankarna till bearnaise, men känns fräschare tack vare sin crème fraiche-bas. Den här rätten avnjuts med ugnsbakad tomat och en frisk sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2017

Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 msk
olja
-
salt och peppar
4
tomater

Dragonsås

2 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
dragon
1/2
isbergssallad
2 dl
crème fraiche
ca 500 g
lövbiff
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Pressa lite vitlök över tomaterna och strö över lite timjan innan de bakas.

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2471 KJ / 591 kCal
Fett 29.2 g
Salt 1.99 g
Kolhydrater 44.7 g
Protein 34.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept