Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis
Kött och potatis är en favorit hos många. Här serveras mör lövbiff med krispig klyftpotatis och en utsökt dragonsås. Den krämiga såsen för tankarna till bearnaise, men känns fräschare tack vare sin crème fraiche-bas. Den här rätten avnjuts med ugnsbakad tomat och en frisk sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
4 tomater
Dragonsås
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dragon
2 dl crème fraiche
1/2 isbergssallad
ca 500 g lövbiff
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2471 KJ / 591 kCal
Fett29.2 g
Salt1.99 g
Kolhydrater44.7 g
Protein34.1 g
Kommentarer
Skulle isbergen ner i såsen?
Eva lena
2024-08-03Hej! Salladen ska serveras till så klart men jag förstår nu att vi har skrivit det helt knasigt, som om den tillhör såsen. Tack för att du uppmärksammade oss på det! Jag ska förtydliga receptet på en gång! Hoppas det blev gott ändå! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-04Supergott
Maria
2023-02-06