Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis
Kött och potatis är en favorit hos många. Här serveras mör lövbiff med krispig klyftpotatis och en utsökt dragonsås. Den krämiga såsen för tankarna till bearnaise, men känns fräschare tack vare sin crème fraiche-bas. Den här rätten avnjuts med ugnsbakad tomat och en frisk sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt och peppar
4 tomater
Dragonsås
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dragon
1/2 isbergssallad
2 dl crème fraiche
ca 500 g lövbiff
1 msk olja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Pressa lite vitlök över tomaterna och strö över lite timjan innan de bakas.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2471 KJ / 591 kCal
Fett29.2 g
Salt1.99 g
Kolhydrater44.7 g
Protein34.1 g
Kommentar
Supergott
Maria
2023-02-06