Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lövbiff med rödlökskräm och sallad

Servera lövbiff och ugnsrostade rotfrukter med en delikat rödlökskräm gjord på smetana och två sorters lök: krispig rödlök och mild gräslök. Garnera med krispig sommarmixsallad och njut.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Rotfrukter: Borsta, skölj och klyfta potatisen. Ansa och skär morötterna i bitar. Blanda potatis och morötter med olivoljan. Salta och peppra.
  3. Häll ut grönsakerna på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 30 minuter. Vänd runt några gånger under rostningen.
  4. Rödlökskräm: Skala och finhacka löken. Koka den i vinäger och vatten tills vätskan har kokat in. Låt löken svalna av.
  5. Hacka gräslöken, vänd ner den och rödlöken i smetanan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lövbiff: Stek lövbiffen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera lövbiffen med rostade rotfrukter, rödlökskräm och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Rotfrukter
  • 900 g potatis
  • 1/2 knippe morötter
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Rödlökskräm
  • 1 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1/2 kruka gräslök
  • 2 dl smetana
Lövbiff
  • ca 500 g lövbiff
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 65 g sommarmixsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2752 kJ / 656 kCal