Lövbiff med rödlökskräm och sallad
Servera lövbiff och ugnsrostade rotfrukter med en delikat rödlökskräm gjord på smetana och två sorters lök: krispig rödlök och mild gräslök. Garnera med krispig sommarmixsallad och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017
Ingredienser
4 portioner
Rotfrukter
900 g potatis
1/2 knippe morötter
2 msk olivolja
salt och peppar
Rödlökskräm
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
2 msk vatten
1/2 kruka gräslök
2 dl smetana
Lövbiff
ca 500 g lövbiff
1 msk olja
salt och peppar
65 g sommarmixsallad
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2752 KJ / 656 kCal
Fett35.6 g
Salt2.1 g
Kolhydrater48.4 g
Protein32.4 g
Kommentarer
Gött
Niklas
2024-04-16Jättegott!
Jonas
2024-02-22Jättegott. Inte sista gången jag gjorde den här rätten 😊
Ann-charlotte
2023-08-20