Lövbiff med rödlökskräm och sallad

5
0
Lövbiff med rödlökskräm och sallad

Servera lövbiff och ugnsrostade rotfrukter med en delikat rödlökskräm gjord på smetana och två sorters lök: krispig rödlök och mild gräslök. Garnera med krispig sommarmixsallad och njut.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2017

Lövbiff med rödlökskräm och sallad

Ingredienser

4 portioner

Rotfrukter

900 g potatis
1/2 knippe morötter
2 msk olivolja
salt och peppar

Rödlökskräm

1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
2 msk vatten
1/2 kruka gräslök
2 dl smetana

Lövbiff

ca 500 g lövbiff
1 msk olja
salt och peppar
65 g sommarmixsallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2752 KJ / 656 kCal
Fett 35.6 g
Salt 2.1 g
Kolhydrater 48.4 g
Protein 32.4 g
Läs mer om näringsvärden