Stekt lövbiff med dragonkräm och rostad potatis

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
0
Stekt lövbiff med dragonkräm och rostad potatis

Lövbiff och rostad potatis är en klassiker som funkar lika bra i alla årstider. Här friskas rätten upp ordentligt av en krämig dragonsås med schalottenlök och smetana. Ugnsrostade tomater och krispig hjärtsallad gör måltiden komplett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Stekt lövbiff med dragonkräm och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner

Klyftpotatis

900 g  fast potatis
4   tomater
1 msk  olja
salt och peppar

Dragonkräm

2   schalottenlökar
1   kruka dragon
2 msk  vitvinsvinäger
2 dl  smetana

Sallad

2   hjärtsallad

Biff

ca 500 g  lövbiff
1 msk  olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2585 KJ / 618 kCal
Fett33 g
Salt2.4 g
Kolhydrater44 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Tomat- och ostfylld lövbiff
Betyg 3.5 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis
Betyg 3.8 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Koreansk råbiff
Betyg 4.8 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lövbiffrullader med currysås och koriander
Betyg 3.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad lövbiff fylld med vitlöksost
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lövbiff med rödlökskräm och sallad
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga