Stekt lövbiff med dragonkräm och rostad potatis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt lövbiff med dragonkräm och rostad potatis

Lövbiff och rostad potatis är en klassiker som funkar lika bra i alla årstider. Här friskas rätten upp ordentligt av en krämig dragonsås med schalottenlök och smetana. Ugnsrostade tomater och krispig hjärtsallad gör måltiden komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Klyftpotatis: Skär potatisen i klyftor och dela tomaterna. Lägg det i en långpanna. Blanda med oljan och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Dragonkräm: Skala och hacka löken och lägg den i en kastrull. Plocka av hälften av bladen från dragonen och hacka dem. Blanda dem med löken och vinägern. Koka tills vätskan kokat bort och låt löken svalna. Blanda löken och dragonen med smetanan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Sallad: Skär salladen i klyftor.
  5. Biff: Stek lövbiffen på hög värme i oljan i en stekpanna ca 30 sekunder på varje sida. Krydda med salt och peppar.  
  6. Servera lövbiffen med potatis, tomater, sallad och dragonkräm.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Klyftpotatis
  • 900 g fast potatis
  • 4 tomater
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Dragonkräm
  • 2 schalottenlökar
  • 1 kruka dragon
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl smetana
Sallad
  • 2 hjärtsallad
Biff
  • ca 500 g lövbiff
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2585 kJ / 618 kCal