Stekt lövbiff med dragonkräm och rostad potatis
Lövbiff och rostad potatis är en klassiker som funkar lika bra i alla årstider. Här friskas rätten upp ordentligt av en krämig dragonsås med schalottenlök och smetana. Ugnsrostade tomater och krispig hjärtsallad gör måltiden komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016
Ingredienser
4 portioner
Klyftpotatis
900 g fast potatis
4 tomater
1 msk olja
salt och peppar
Dragonkräm
2 schalottenlökar
1 kruka dragon
2 msk vitvinsvinäger
2 dl smetana
Sallad
2 hjärtsallad
Biff
ca 500 g lövbiff
1 msk olja
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2585 KJ / 618 kCal
Fett33 g
Salt2.4 g
Kolhydrater44 g
Protein34 g
Kommentarer