Stekt lövbiff med dragonkräm och rostad potatis

8
0
Stekt lövbiff med dragonkräm och rostad potatis

Lövbiff och rostad potatis är en klassiker som funkar lika bra i alla årstider. Här friskas rätten upp ordentligt av en krämig dragonsås med schalottenlök och smetana. Ugnsrostade tomater och krispig hjärtsallad gör måltiden komplett.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Stekt lövbiff med dragonkräm och rostad potatis

Ingredienser

4 portioner

Klyftpotatis

900 g
fast potatis
4
tomater
1 msk
olja
-
salt och peppar

Dragonkräm

2
schalottenlökar
1
kruka dragon
2 msk
vitvinsvinäger
2 dl
smetana

Sallad

2
hjärtsallad

Biff

ca 500 g
lövbiff
1 msk
olja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) eller liknande mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2585 KJ / 618 kCal
Fett 33 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 44 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept