Grönkålspesto "kale pesto"

24
0
Grönkålspesto "kale pesto"

Pesto på grönkål är mums till det mesta! Variera smaken på den här grönkålspeston genom ditt val av nötter, ost och olja. Testa sötmandel i stället för valnötter, lagrad svecia i stället för parmesan och varför inte en god kallpressad rapsolja i stället för olivolja!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Grönkålspesto "kale pesto"

Ingredienser

3–4 dl
50 g valnötter
125 g hackad grönkål (utan den grova stammen)
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika (blad och stjälkar)
50 g riven parmesan
2 1/2 dl olivolja
salt

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Näringsberäkningen är per dl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2696 KJ / 644 kCal
Fett 67 g
Salt 1 g
Kolhydrater 4 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden