Grönkålspesto "kale pesto"

Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat
0
Grönkålspesto "kale pesto"

Pesto på grönkål är mums till det mesta! Variera smaken på den här grönkålspeston genom ditt val av nötter, ost och olja. Testa sötmandel i stället för valnötter, lagrad svecia i stället för parmesan och varför inte en god kallpressad rapsolja i stället för olivolja!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016

Grönkålspesto "kale pesto"

Ingredienser

3–4 dl
50 g  valnötter
125 g  hackad grönkål (utan den grova stammen)
1   vitlöksklyfta
1   kruka basilika (blad och stjälkar)
50 g  riven parmesan
2 1/2 dl  olivolja
salt

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Näringsberäkningen är per dl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2696 KJ / 644 kCal
Fett67 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein8 g

Testa liknande recept

Röd saffranspesto
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönkålspesto
Betyg 3.3 av 5.
38 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grönkålspesto med valnötter och halloumi
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Broccolisallad
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto med pasta
Betyg 4.5 av 5.
91 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med nötter
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga