Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Grönkålspesto "kale pesto"

Pesto på grönkål är mums till det mesta! Variera smaken på den här grönkålspeston genom ditt val av nötter, ost och olja. Testa sötmandel i stället för valnötter, lagrad svecia i stället för parmesan och varför inte en god kallpressad rapsolja i stället för olivolja!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3–4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa valnötter, grönkål, vitlök, basilika, parmesan och olivolja i en matberedare smaka av med salt.

Näringsberäkningen är per dl.

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 3–4 dl
  • 50 g valnötter
  • 125 g hackad grönkål (utan den grova stammen)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika (blad och stjälkar)
  • 50 g riven parmesanost
  • 2 1/2 dl olivolja
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2696 kJ / 644 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept