Stekt lax med sommarsallad

Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
4.8Världens godaste
Stekt lax med sommarsallad

Cornichoner är små, små inlagda gurkor, en slags fransk pickles. En krispig delikatess som vi här väljer att inkludera i en smaskig sommarsallad av potatis, blomkål, sockerärter, dijonsenap, vinäger och honung. Servera tillsammans med stekta laxfiléer och mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2014

Stekt lax med sommarsallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1/2 blomkål
150 g sockerärtor
1 msk dijonsenap
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk flytande honung
2 msk olivolja
1/2 burk cornichon (à 340 g)
salt
svartpeppar
600 g laxfilé
1 tsk olja
65 g mâchesallad

Gör så här

00:05:00
00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jättegott! Ångkokte blomkålen och sockerärtorna. Kommer laga igen :)

    Johanna

  • Bytte cornichon mot kapris och lade till lite rödlök! Blomkålen blev jättegod i senapsvinegretten!

    Kristina

Näringsvärde per portion

Energi2438 KJ / 582 kCal
Fett26.3 g
Kolhydrater47.3 g
Protein34.9 g

Testa liknande recept

  • Ärt- och blomkålscrème
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad blom- och grönkål
    Betyg 4.8 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad