Ishavssill med citron
Denna sillrätt blir utsökt kombinerad med en spännande sås av bland annat citronjuice, majonnäs, ishavsrom och honung. Garnera ishavssillen med hackad gräslök, citronskal och en extra klick ishavsrom för en perfekt avslutning.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
10 portioner
1 citron
1/2 msk flytande honung
1 dl majonnäs
1 dl matyoghurt
1 dl lätt crème fraiche
1 krm citronpeppar
2 msk ishavsrom
salt och peppar
ca 420 g inlaggd sill (5-minuterssill)
Garnering
gräslök
citronskal
ishavsrom
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer