Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ishavssill med citron

Denna sillrätt blir utsökt kombinerad med en spännande sås av bland annat citronjuice, majonnäs, ishavsrom och honung. Garnera ishavssillen med hackad gräslök, citronskal och en extra klick ishavsrom för en perfekt avslutning.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och riv skalet av citron. Pressa juicen. 
  2. Blanda med flytande honung, majonnäs, matyoghurt, lättcrème fraiche, citronpeppar och ishavsrom. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär inlagd sill (5-minuterssill) i 1 1/2 cm breda bitar, lägg upp på ett fat och ringla/ klicka över såsen. Garnera gärna med gräslök, citronskal och ishavsrom.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 citron
  • 1/2 msk flytande honung
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 krm citronpeppar
  • 2 msk ishavsrom
  • salt och peppar
  • ca 420 g inlaggd sill (5-minuterssill)
Garnering
  • gräslök
  • citronskal
  • ishavsrom
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info