Kräftsallad med dillvete och pepparrotsyoghurt

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Kräftsallad med dillvete och pepparrotsyoghurt

Hälsosam sallad med kräftor, dillvete och pepparrotsyoghurt. Till kräftsalladen använder du ägg, matvete, rädisor, sallad, sugar snaps, dill och pepparrotskräm. En snabblagad och energirik måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2011

Kräftsallad med dillvete och pepparrotsyoghurt

Ingredienser

4 portioner
3 dl  matvete (gärna dinkel)
3   ägg
2   förp kräftstjärtar i lake (à 170 g i nettovikt)
1   rödlök
1   knippe rädisor
1   romansallad
1   citron
1 msk  färskpressad citronjuice
100 g  sugarsnaps
1/2 dl  hackad dill
2 msk  olivolja
salt och peppar

Pepparrotskräm

2 dl  matyoghurt (10%)
2 msk  pepparrot på tub
1 tsk  honung
1 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: ersätt matyoghurt med laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3041 KJ / 727 kCal

Testa liknande recept

Torsk- och kräftpanna med pepparrot och dill
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel fisk- och skaldjursgryta
Betyg 3.5 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisksallad med matvete & oliver
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Smörfräst matvete med spenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Köttbullar i tomatsås med matvete
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt halloumi med grynsallad och myntafil
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga