Kräftsallad med dillvete och pepparrotsyoghurt
Hälsosam sallad med kräftor, dillvete och pepparrotsyoghurt. Till kräftsalladen använder du ägg, matvete, rädisor, sallad, sugar snaps, dill och pepparrotskräm. En snabblagad och energirik måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2011
Ingredienser
4 portioner
3 dl matvete (gärna dinkel)
3 ägg
2 förp kräftstjärtar i lake (à 170 g i nettovikt)
1 rödlök
1 knippe rädisor
1 romansallad
1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
100 g sugarsnaps
1/2 dl hackad dill
2 msk olivolja
salt
peppar
Pepparrotskräm
2 dl matyoghurt (10%)
2 msk pepparrot på tub
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3041 KJ / 727 kCal
Kommentarer