Kräftsallad med dillvete och pepparrotsyoghurt

3
0
Kräftsallad med dillvete och pepparrotsyoghurt

Hälsosam sallad med kräftor, dillvete och pepparrotsyoghurt. Till kräftsalladen använder du ägg, matvete, rädisor, sallad, sugar snaps, dill och pepparrotskräm. En snabblagad och energirik måltid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2011

Kräftsallad med dillvete och pepparrotsyoghurt

Ingredienser

4 portioner
3 dl matvete (gärna dinkel)
3 ägg
2 förp kräftstjärtar i lake (à 170 g i nettovikt)
1 rödlök
1 knippe rädisor
1 romansallad
1 citron
1 msk färskpressad citronjuice
100 g sugarsnaps
1/2 dl hackad dill
2 msk olivolja
salt och peppar

Pepparrotskräm

2 dl matyoghurt (10%)
2 msk pepparrot på tub
1 tsk honung
1 krm salt
1 krm peppar

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: ersätt matyoghurt med laktosfri medelhavsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3041 KJ / 727 kCal
Läs mer om näringsvärden