Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt lax med grapefruktsås

Lax passar väldigt bra ihop med citrus så varför inte servera din stekta lax med en syrlig grapefruktsås? Blanda bara ihop din krämiga sås och stek eller grilla laxen före du dukar upp med vackra grapefruktklyftor, sockerärter och nykokt potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala grapen och skär ut hinnfria klyftor. Ta tillvara saften. Häll grapefruktsaften i en kastrull och tillsätt buljong, grädde, farin, salt och peppar. Låt koka upp. Red med maizenaredningen och vispa i kryddkrassen.
  2. Stek eller grilla laxen i oljan. Krydda med salt och pepparmix.
  3. Servera med grapefruktklyftor, sockerärter och kokt potatis eller ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skivor lax (á 150 g)
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk pepparmix
Sås
  • 1 grapefrukt
  • 2 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk farin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
  • 1 - 1 1/2 msk maizenaredning för ljusa såsar
  • 2 msk kryddkrasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 520 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer