Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxfilé med kokos och lime

Ett snabblagat och enkelt recept på stekt laxfilé med en fräsch sås av kokos och lime. Du gör den exotiska såsen av kokosmjölk, lime, gräslök och pepparmix. Servera fisken med den härliga såsen, ris och en sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i portionsbitar. Krydda med hälften av saltet och hälften av pepparmixen. Stek fiskbitarna i olja tills de har fin färg och är knappt genomstekta, ca 3 minuter. Ta upp och håll dem varma.
  2. Häll kokosmjölken i stekpannan och smaksätt med pressad limejuice, limeskal, resten salt och resten pepparmix. Hetta upp skyn, men låt den inte koka. Tillsätt gräslöken och häll kokosskyn över laxen.
  3. Till servering: Bjud gärna med ris, limeklyftor och sockerärter samt en blandad sallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 10 2009.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g skinn- och benfri laxfilé
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 4 krm pepparmix
Till servering
  • ris
  • limeklyftor
  • sockerärtor
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB