Laxfilé med kokos och lime
Ett snabblagat och enkelt recept på stekt laxfilé med en fräsch sås av kokos och lime. Du gör den exotiska såsen av kokosmjölk, lime, gräslök och pepparmix. Servera fisken med den härliga såsen, ris och en sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009
Ingredienser
4 portioner
450 g skinn- och benfri laxfilé
2 dl kokosmjölk
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk finrivet limeskal
2 msk finskuren gräslök
1 msk rapsolja
1 tsk salt
4 krm pepparmix
Till servering
ris
limeklyftor
sockerärtor
blandad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Favorit som jag lagar regelbundet senaste åren. Har förenklat ibland och bara stekt lax (låtit den falla isär) och haft på kokosmjölk, kryddor och i med tinade ärtskidor. Funkar att köra limekoncentrat istället för färsk/rivet skal. Älskar!
Sandra
2020-10-29Oväntat gott och superenkelt!
Eva
2017-04-15Såsen kan med gott resultat "förstärkas" med purjo, champinjoner och riven ost och sockerärtorna kan med fördel ersättas med t.ex. broccoli.
Per
2010-03-29