Laxfilé med kokos och lime

23
10
Laxfilé med kokos och lime

Ett snabblagat och enkelt recept på stekt laxfilé med en fräsch sås av kokos och lime. Du gör den exotiska såsen av kokosmjölk, lime, gräslök och pepparmix. Servera fisken med den härliga såsen, ris och en sallad.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Laxfilé med kokos och lime

Ingredienser

4 portioner
450 g skinn- och benfri laxfilé
2 dl kokosmjölk
1 msk färskpressad limejuice
1 tsk finrivet limeskal
2 msk finskuren gräslök
1 msk rapsolja
1 tsk salt
4 krm pepparmix

Till servering

ris
limeklyftor
sockerärtor
blandad sallad

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 10 2009.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Sandra

2020-10-29

Favorit som jag lagar regelbundet senaste åren. Har förenklat ibland och bara stekt lax (låtit den falla isär) och haft på kokosmjölk, kryddor och i med tinade ärtskidor. Funkar att köra limekoncentrat istället för färsk/rivet skal. Älskar!

Eva

2017-04-15

Oväntat gott och superenkelt!

Per

2010-03-29

Såsen kan med gott resultat "förstärkas" med purjo, champinjoner och riven ost och sockerärtorna kan med fördel ersättas med t.ex. broccoli.