Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Stekt lax med dill- och citronsås

Stekt lax som serveras med en god och fräsch sås smaksatt med både dill och citron. Snabbt enkelt och väldigt mycket god smak. Tillsammans med broccoli och potatis blir det en mättande måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen om den är fryst.
  2. Skala och koka potatisen i en stor kastrull med vatten.
  3. Ansa och skär broccolin i bitar. Koka med broccolin i 3 minuter med potatisen.
  4. Rör ihop grädde, mjölk och majsstärkelse i en kastrull. Smula i buljongtärningen och koka i 2 minuter. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  5. Stek laxen i oljan i en stekpanna tills innertemperaturen på fisken är 54°C.
  6. Rör ned dillen i såsen.
  7. Servera laxen med broccoli, potatis och sås.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Skär resten av citronen i klyftor och servera till laxen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 citron
  • 4 port laxfilé
Att ha hemma
  • 2 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 fiskbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk olja
  • 2 msk hackad dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2671 kJ / 639 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer