Stekt kycklingkorv med krämig kål
En variant på en klassisk rätt kommer här! Stekt kycklingkorv med krämig kål som serveras med kokt potatis och fräscha tomater. En snabblagad och god vardagsrätt helt enkelt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
Krämig kål
1 rödlök
1 msk rapsolja
140 g kålmix
1 dl havredryck
1 1/2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
salt
peppar
1 msk riven pepparrot
1 förp färsk persilja (à 20 g)
500 g kycklingstekkorv
250 g babyplommontomater
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2502 KJ / 603 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater53 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Simpla smaker, enkelt och gott
Tina
2021-05-18