Stekt kycklingkorv med krämig kål

10
1 Klimatsmart
Stekt kycklingkorv med krämig kål

En variant på en klassisk rätt kommer här! Stekt kycklingkorv med krämig kål som serveras med kokt potatis och fräscha tomater. En snabblagad och god vardagsrätt helt enkelt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2022

Stekt kycklingkorv med krämig kål

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis

Krämig kål

1 rödlök
1 msk rapsolja
140 g kålmix
1 dl havredryck
1 1/2 tsk majsstärkelse
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
salt
peppar
1 msk riven pepparrot
1 förp färsk persilja (à 20 g)
500 g kycklingstekkorv
300 g babyplommontomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i korven.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havrebaserad matlagningsgrädde.

Gör så här

Tips

Rör ner lite dijonsenap i kålen.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentar

Tina

2021-05-18

Simpla smaker, enkelt och gott

Näringsvärde per portion

Energi 2502 KJ / 603 kCal
Fett 31 g
Salt 3 g
Kolhydrater 53 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden