Stekt kycklingfilé med krämig pasta

Kyckling och pasta som görs krämig av crème fraiche med soltorkad tomat och fetaostsmak, serveras på under 30 minuter. Smart matlagning är det också när pastan, sockerärtorna och såsen lagas i samma kastrull. Minutfiléerna steker du snabbt i en stekpanna. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2022

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fusilli)
200 g sockerärtor
4 minutfiléer av kyckling eller kycklingfiléer (à ca 175 g)
2 tsk olja
salt
peppar
2 dl crème fraiche soltorkad tomat & fetaost
1/2 dl vatten
Gör så här
00:03:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 583 kCal
Fett19 g
Salt2 g
Kolhydrater55 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inte äcklig, men det smakar typ ingenting? Smaken på Creme fraichen försvann helt i pastan även om jag bara kokade 2 portioner och ändå hade i hela burken med fraiche (som receptet säger är till 4 port)... Kycklingen stekte jag i smör med skivad vitlök, salt, peppar och cayenne iom att bara salt och peppar lät tråkigt. Den blev god med dom förändringarna såklart. Finns ingen styrka i fraichen heller, så vettifan vad Anna i kommentarerna gjorde för att få ett sånt resultat.
Jennifer
2025-03-26Gott o enkelt att laga!
Marianne
2022-11-07Enkelt och jätte gott
Kathrine
2022-11-06