Stekt kyckling med varm couscoussallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Stekt kyckling med varm couscoussallad

Ett härligt och matigt recept på stekt kyckling med varm couscoussallad. Gör den goda salladen enkelt med couscous, curry, paprika, ärter, gurka och en läcker dressing.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Stycka kycklingen i 4 bitar. Krydda med chilipulver, salt och peppar. Stek kycklingen i ugn i ca 25 minuter.
  3. Koka upp vatten med curry. Tillsätt couscous och låt kastrullen stå med locket på vid sidan av spisen 10 minuter.
  4. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små tärningar. Tina ärterna. Skölj och tärna gurkan.
  5. Blanda en dressing av vinäger, flytande honung, olja, vatten och peppar.
  6. Vänd ner grönsakerna i couscousen och häll dressingen över. Servera couscoussalladen till den nystekta kycklingen.

Tips

Är det svårt att få tag på couscous går det bra att använda ris istället.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1200 g färsk eller djupfryst kyckling
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk curry
  • 4 dl couscous
  • 1 röd paprika
  • 1 dl djupfrysta ärter
  • 10 cm gurka
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olja
Lägg till i inköpslistan