Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Stekt kyckling med tomat- och majsröra

Din kyckling blir extra god om du steker och serverar den tillsammans med en smaskig röra av tomat och majs. Servera kycklingen och tomat- och majsröran tillsammans med kokt pasta.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Stek kycklingfiléerna i oljan ca 6 minuter per sida. Kontrollera att kycklingen är genomstekt d v s att köttsaften är klar utan rosa inslag. Krydda med salt och krossad grönpeppar.
  3. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Låt majsen rinna av.
  4. Värm såsen i en kastrull. Rör i purjo och majs och låt puttra under lock ca 5 minuter.
  5. Servera kycklingen med pasta, tomat- och majsröra och bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: ersätt pastan med glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: byt ut tomatsåsen mot krossade tomater.
Gör äggfri: ersätt pastan med äggfri pasta.

Tips

Pressa gärna i några vitlöksklyftor i röran om du tycker om smaken.

Gröna tipset: Servera pasta och röra till stekta vegobiffar av soja eller grönsaker om du hellre vill äta grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex penne
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grönpeppar
  • 1 purjolök
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 1 förp färdig tomatsås (à 2 1/2 dl)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2600 kJ / 620 kCal
Fett: 10 g
Läs mer om näringsvärden