Stekt kyckling med potatisstomp och vinägerkokta morötter

Fänkålsfrön och chili är spännande smakkompisar som förhöjer den här kycklingrätten. Stek till perfektion och servera med morötter som får syra av vinäger, ett krämig potatisstomp och en ännu krämigare getostcrème. Mums!

Ingredienser
4 portioner
Kyckling
2  kycklingbröstfiléer med skinn (à ca 300 g)
1 tsk krossade fänkålsfrön
1/2 tsk chiliflakes
 salt
 svartpeppar
 smör och olja (till stekning)
Potatisstomp
500 g skalad mandelpotatis
60 g smör
1 dl gräddfil
Vinägerstekta morötter
600 g morötter eller skrubbade knippmorötter
80 g smör
1/2 dl sherry- eller  vitvinsvinäger
2 msk hackad persilja
Getostcrème
100 g getost av chèvretyp
2 dl kvarg
 salt
Gör så här
00:08:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3592 KJ / 858 kCal
Fett58 g
Salt3 g
Kolhydrater34 g
Protein48 g
Kommentar
1 stPotatisstomp står det i rubriken. Men receptet är till potatismos! Slarvigt!
Roy