Stekt kyckling med potatisstomp och vinägerkokta morötter

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Stekt kyckling med potatisstomp och vinägerkokta morötter

Fänkålsfrön och chili är spännande smakkompisar som förhöjer den här kycklingrätten. Stek till perfektion och servera med morötter som får syra av vinäger, ett krämig potatisstomp och en ännu krämigare getostcrème. Mums!

Stekt kyckling med potatisstomp och vinägerkokta morötter

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

2 kycklingbröstfiléer med skinn (à ca 300 g)
1 tsk krossade fänkålsfrön
1/2 tsk chiliflakes
salt
svartpeppar
smör och olja (till stekning)

Potatisstomp

500 g skalad mandelpotatis
60 g smör
1 dl gräddfil

Vinägerstekta morötter

600 g morötter eller skrubbade knippmorötter
80 g smör
1/2 dl sherry- eller vitvinsvinäger
2 msk hackad persilja

Getostcrème

100 g getost av chèvretyp
2 dl kvarg
salt

Gör så här

00:08:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Potatisstomp står det i rubriken. Men receptet är till potatismos! Slarvigt!

    Roy

Näringsvärde per portion

Energi3592 KJ / 858 kCal
Fett58 g
Salt3 g
Kolhydrater34 g
Protein48 g

Testa liknande recept

  • Kyckling med pastapesto och mozzarella
    Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad