Stekt kyckling med äppel-potatissallad
Den här potatissalladen passar till allt. Den lena, bastanta smaken från potatisen tillsammans med den saftiga och syrliga smaken från äpple är en vinnande kombination till den möra kycklingen.
Ingredienser
4 portioner
1 kg färskpotatis
1 knippa salladslök (1 knippe salladslök motsvarar en liten purjolök)
2 äpplen
3 dl gräddfil
2 tsk salt
2 - 3 krm grovmald svartpeppar
4 kycklingfiléer
1 msk flytande margarin
Till servering
grönsallad
bröd
För alla
Rätten innehåller laktos och mjölk.
Gör laktos- och mjölkfri: Byt ut gräddfilen mot mjölkfri crème fraiche sk Sour Supreme (innehåller soja) och stek kycklingen i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör så här
Tips
Är det grillväder ute kan kycklingen gärna grillas. Pensla med 1 msk olja och grilla ca 5 minuter per sida.
Gröna tipset: Servera stekta quornfiléer till potatissalladen om du inte vill äta kött.
Gröna tipset: Servera stekta quornfiléer till potatissalladen om du inte vill äta kött.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2226 KJ / 580 kCal
Fett11 g
Kommentarer
Håller med övriga. Tillsatte lite senap och det blev toppengott.
Viveca
2011-04-22Jättegod potatissallad - passar till allt. Skall man äta den till fisk kan man ha lite dill i också.
Lena
2009-08-11Potatissalladen är toppengod! Lite senap i gör den ännu bättre, även skivade rädisor passar bra. Salladen känns frisk (inte heller jag gillar "traditionell" potatissallad). Vet inte om tanken är at salladen ska vara ljummen men den är bäst så... även om kall också funkar jättebra. Jag serverade med ingefärsmarinerad kycklingfilé - MUMS.
Ingela
2009-06-24