Stekt kyckling med äppel-potatissallad

4
8
Stekt kyckling med äppel-potatissallad

Den här potatissalladen passar till allt. Den lena, bastanta smaken från potatisen tillsammans med den saftiga och syrliga smaken från äpple är en vinnande kombination till den möra kycklingen.

Stekt kyckling med äppel-potatissallad

Ingredienser

4 portioner
1 kg färskpotatis
1 knippa salladslök (1 knippe salladslök motsvarar en liten purjolök)
2 äpplen
3 dl gräddfil
2 tsk salt
2 - 3 krm grovmald svartpeppar
4 kycklingfiléer
1 msk flytande margarin

Till servering

grönsallad
bröd

För alla

Rätten innehåller laktos och mjölk.
Gör laktos- och mjölkfri: Byt ut gräddfilen mot mjölkfri crème fraiche sk Sour Supreme (innehåller soja) och stek kycklingen i mjölkfritt margarin eller olja.

Gör så här

Tips

Är det grillväder ute kan kycklingen gärna grillas. Pensla med 1 msk olja och grilla ca 5 minuter per sida.

Gröna tipset: Servera stekta quornfiléer till potatissalladen om du inte vill äta kött.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Viveca

2011-04-22

Håller med övriga. Tillsatte lite senap och det blev toppengott.

Lena

2009-08-11

Jättegod potatissallad - passar till allt. Skall man äta den till fisk kan man ha lite dill i också.

Ingela

2009-06-24

Potatissalladen är toppengod! Lite senap i gör den ännu bättre, även skivade rädisor passar bra. Salladen känns frisk (inte heller jag gillar "traditionell" potatissallad). Vet inte om tanken är at salladen ska vara ljummen men den är bäst så... även om kall också funkar jättebra. Jag serverade med ingefärsmarinerad kycklingfilé - MUMS.

Näringsvärde per portion

Energi 2226 KJ / 580 kCal
Fett 11 g
Läs mer om näringsvärden