Stekt kyckling med äppel-potatissallad
Den här potatissalladen passar till allt. Den lena, bastanta smaken från potatisen tillsammans med den saftiga och syrliga smaken från äpple är en vinnande kombination till den möra kycklingen.
Ingredienser
4 portioner
1 kg färskpotatis
1 knippa salladslök (1 knippe salladslök motsvarar en liten purjolök)
2 äpplen
3 dl gräddfil
2 tsk salt
2 - 3 krm grovmald svartpeppar
4 kycklingfiléer
1 msk flytande margarin
Till servering
grönsallad
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2226 KJ / 580 kCal
Fett11 g
Kommentarer
Inte mycket smak nånstans, så smaksatte potatissalladen med citron och saffran och kycklingen med smör, paprikapulver och italiensk krydda efter den i princip var klar (för att inte bränna kryddan). Kycklingen blev gudomlig sen men potatissalladen var fortfarande lite tråkig.
Sandra
2024-10-13Håller med övriga. Tillsatte lite senap och det blev toppengott.
Viveca
2011-04-22Jättegod potatissallad - passar till allt. Skall man äta den till fisk kan man ha lite dill i också.
Lena
2009-08-11