Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Tunnbrödsrulle med kyckling och rotsaksfräs

En klassisk tunnbrödsrulle med ett något annorlunda innehåll. Stekta kycklingfiléer läggs på en mäktig bädd av rotsaksfräs bestående av strimlade morötter och purjolök täckta av stingig senap.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek kycklingfiléerna i hälften av margarinet ca 10 min per sida. Kontrollera att kycklingen är genomstekt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. 
  2. Krydda med 2/3 av saltet och hälften av pepparn. Skär filéerna i 4 bitar vardera. 
  3. Skala och strimla morötterna tunt. Skölj, ansa och strimla purjolöken. 
  4. Fräs morot och purjo i resten av margarinet. Krydda med resten av saltet och pepparn och rör i senapen. 
  5. Tillaga moset enligt förpackningens anvisning. Värm bröden några min i 100°C. Fördela moset på bröden. Lägg på rotsaksfräs och kyckling och rulla ihop. Servera med grönsallad och tomat.

För alla

Byt ut brödet mot ett som du tål om du inte tål mjölk, laktos eller gluten. Gör eget potatismos av Solhavre och mjölkfritt margarin om du inte tål mjölk eller laktos.

Tips

Blanda gärna andra grönsaker i rotsaksfräset tex strimlad paprika, selleri eller squash i bitar.

Gröna tipset: Vill du äta grönt utesluts kycklingen och tunnbrödsrullen äts med extra mycket grönsaker i.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3 morötter
  • 1 purjolök
  • 2 msk senap
  • 4 port potatismospulver
  • 4 stora mjuka tunnbröd
Tillbehör
  • grönsallad
  • tomat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2400 kJ / 570 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer