Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kassler- och spenatsallad

Denna ljumma sallad med potatis, soltorkade tomater, rödlök, spenat och kassler kan också ätas kall och därmed tillagas dagen före. Perfekt utflyktsmat.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa och skölj potatisen och koka den mjuk.
  2. Strimla tomaterna. Skala och skär löken i tunna klyftor.
  3. Lägg senapen i en skål. Tillsätt oljan lite i taget under vispning och vispa ner vattnet. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg den varma potatisen i en skål tillsammans med tomater och rödlök. Blanda ner dressingen. Vänd ner spenaten.
  5. Skär kasslern i strimlor och vänd ner dem i salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färsk potatis
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 1 rödlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 100 g färsk spenat
  • ca 500 g skivad kassler
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1886 kJ / 452 kCal