Stekt kassler med krämig majs
Här serveras salta och härliga kasslerskivor tillsammans med en krämig majsröra. De söta majskornen steks innan mjölk och ost tillsätts för uppkokning. Ät majsen och kasslern ihop med ris och krispiga grönsaker och låt maten tysta mun!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller pasta
340 g majskorn
1/2 kruka krispsallad
2 msk olja
1 1/2 dl mjölk
1/2 förp riven mozzarella och cheddarost (à 150 g)
salt
peppar
600 g kassler
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2329 KJ / 558 kCal
Fett17 g
Salt8.8 g
Kolhydrater56 g
Protein43 g
Kommentarer
Osten fastnade bara på skeden, smälte inte samman och blev en krämig majs.
Emma
2023-03-12Lättlagad och snabb vardagsrätt. Redde majsröran med lite maizena och kryddade med salt och peppar, det lyfte verkligen det hela. Gott!
Jennie
2023-03-08Mycket gott!
Maria
2023-03-08