Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Stekt kassler med krämig majs

Här serveras salta och härliga kasslerskivor tillsammans med en krämig majsröra. De söta majskornen stekts i pannan innan mjölk och ost tillsättas för uppkokning. Ät majsen och kasslern ihop med ris och krispiga grönsaker, och låt maten tysta mun!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 19, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll av majsen. Skär salladen i bitar.
  3. Stek majsen i hälften av oljan i en kastrull. Häll i mjölk och koka upp. Rör i osten. Smaka av med lite salt och peppar.
  4. Skär kasslern i skivor och stek i resten av oljan.
  5. Servera kasslern med ris, krämig majs och sallad.

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och byt riven mozzarella & cheddar mot laktosfri riven ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 340 g majskorn
  • 1/2 kruka krispsallad
  • 1/2 påse riven mozzarella och cheddarost (à150 g)
  • 600 g kassler
Att ha hemma
  • 4 port ris eller pasta
  • 2 msk olja
  • 1 1/2 dl mjölk
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2329 kJ / 558 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer