Stekt kassler med krämig majs

34
19
Stekt kassler med krämig majs

Här serveras salta och härliga kasslerskivor tillsammans med en krämig majsröra. De söta majskornen steks innan mjölk och ost tillsätts för uppkokning. Ät majsen och kasslern ihop med ris och krispiga grönsaker och låt maten tysta mun!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021

Stekt kassler med krämig majs

Ingredienser

4 portioner
340 g
majskorn
1/2
kruka krispsallad
1/2
påse riven mozzarella och cheddarost (à 150 g)
600 g
kassler

Att ha hemma

4
port ris eller pasta
2 msk
olja
1 1/2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

För alla

Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och byt riven mozzarella & cheddar mot laktosfri riven ost.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Mario-andrés

1/24/2021

Blanda i maizenamjöl med mjölken så blir det mycket bättre.

Jeanette

1/23/2021

TIPS: Jag tog matlagningsgrädde istället för mjölk samt en skvätt chillisås, satte kasslern i ugnen ca 225 gr, blandade såsen i en bunke och hällde över kasslern - allt klart med riset.. Krämigt och lite mer smak!

Caroline

1/21/2021

Lite tråkigt och smaklöst. Krämig majs blev blaskig majs. Blir nog inte fler gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 2329 KJ / 558 kCal
Fett 17 g
Salt 8.8 g
Kolhydrater 56 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept