Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kassler i ugn med pressad potatis

En otroligt god vardagsmiddag som kommer att mätta både stora och små och som dessutom är lättlagad. Kasslern gräddas i ugnen med lök, en delikat crème fraiche med smak av tomat och basilika och parmesanost som smälter till en gyllene yta. Servera kasslergratängen med en fräsch krispsallad och något gott att dricka till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatisen.
  3. Skala löken, skiva den och kasslern.
  4. Varva kassler och lök i en ugnssäker form. Bred på crème fraiche och riv över osten. Sätt in formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Skär salladen i bitar.
  6. Pressa potatisen.
  7. Servera kasslern med potatis och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 rödlök
  • ca 550 g kassler
  • 2 dl crème fraiche tomat och basilika
  • 50 g parmesanost
  • 1 krispsallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2294 kJ / 548 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer