Kassler i ugn med pressad potatis

46
4
Kassler i ugn med pressad potatis

En otroligt god vardagsmiddag som kommer att mätta både stora och små och som dessutom är lättlagad. Kasslern gräddas i ugnen med lök, en delikat crème fraiche med smak av tomat och basilika och parmesanost som smälter till en gyllene yta. Servera kasslergratängen med en fräsch krispsallad och något gott att dricka till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017

Kassler i ugn med pressad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
1 rödlök
ca 550 g kassler
2 dl crème fraiche tomat och basilika
50 g parmesan
1 krispsallad

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Emelie

2021-09-16

Gott!! En hel lök behövs absolut! Tog dubbla mängden creme fraiche då vi gillar mycket sås.

Sanna

2020-11-09

Jättegott! Tog en halv lök för läste tidigare recension. Men skulle nog föredra en hel. Jag tycker allt i receptet var bra. Tog även vanlig ost. 4/5 stjärnor!

Mikael

2017-04-11

jätte gott men nästa gång lite mindre lök och mer parmesan och mer crème fraiche .

Näringsvärde per portion

Energi 2294 KJ / 548 kCal
Fett 21.2 g
Salt 6.88 g
Kolhydrater 45.9 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden