Kassler i ugn med pressad potatis

35
3
Kassler i ugn med pressad potatis

En otroligt god vardagsmiddag som kommer att mätta både stora och små och som dessutom är lättlagad. Kasslern gräddas i ugnen med lök, en delikat crème fraiche med smak av tomat och basilika och parmesanost som smälter till en gyllene yta. Servera kasslergratängen med en fräsch krispsallad och något gott att dricka till.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017

Kassler i ugn med pressad potatis

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1
rödlök
ca 550 g
kassler
2 dl
crème fraiche tomat och basilika
50 g
parmesanost
1
krispsallad

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Sanna

11/9/2020

Jättegott! Tog en halv lök för läste tidigare recension. Men skulle nog föredra en hel. Jag tycker allt i receptet var bra. Tog även vanlig ost. 4/5 stjärnor!

Mikael

4/11/2017

jätte gott men nästa gång lite mindre lök och mer parmesan och mer crème fraiche .

Johanna

3/28/2017

Fantastiskt gott och enkelt :)

Näringsvärde per portion

Energi 2294 KJ / 548 kCal
Fett 21.2 g
Salt 6.88 g
Kolhydrater 45.9 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept