Kassler i ugn med pressad potatis
En otroligt god vardagsmiddag som kommer att mätta både stora och små och som dessutom är lättlagad. Kasslern gräddas i ugnen med lök, en delikat crème fraiche med smak av tomat och basilika och parmesanost som smälter till en gyllene yta. Servera kasslergratängen med en fräsch krispsallad och något gott att dricka till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 rödlök
ca 550 g kassler
2 dl crème fraiche tomat och basilika
50 g parmesan
1 krispsallad
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2294 KJ / 548 kCal
Fett21.2 g
Salt6.88 g
Kolhydrater45.9 g
Protein40 g
Kommentarer
Mycket gott! Svårt att hitta goda recept på kassler, men detta ska jag laga igen!
Gisela
2024-03-12Jätte god
Marguerite
2023-10-04Enkelt och gott
Ulrika
2022-07-30