Kassler i ugn med pressad potatis

En otroligt god vardagsmiddag som kommer att mätta både stora och små och som dessutom är lättlagad. Kasslern gräddas i ugnen med lök, en delikat crème fraiche med smak av tomat och basilika och parmesanost som smälter till en gyllene yta. Servera kasslergratängen med en fräsch krispsallad och något gott att dricka till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2025

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 rödlök
ca 550 g kassler
1 förp majskorn (à 150 g)
2 dl crème fraiche tomat och basilika
50 g grana padano
1 krispsallad
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2079 KJ / 499 kCal
Fett14 g
Salt6.8 g
Kolhydrater48 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den här rätten var inte något för oss Skulle funkat bra med purjolök istället För rödlöken Kbn78
Kerstin
2025-01-28Konstig smak och vattnig. Såg inte gott ut och smakade inte gott. Denna veckans matkasse 3 dåliga och en ok. Har nu sagt upp matkassen.
Elizabeta
2025-01-26Riktigt illa! Såsen skar sig i formen och allt kändes rått. Väldigt konstig kombination med majs.
Sara
2025-01-23