Smält märgpipa

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
0
Smält märgpipa

Ett ljuvligt recept på smält märgpipa som är Ångermanlands moderna landskapsrätt. Du gör den smakrika grytan av bland annat märgpipa, bacon, kålrot, rotselleri, ale, soja och tranbär. Mättande och gott!

Smält märgpipa

Ingredienser

4 portioner
ca 1 1/2 kg märgpipa eller högrev
1 paket bacon (à 140 g)
3 morötter
500 g kålrot
200 g rotselleri
2 gula lökar
1 l ale (t ex Zeunerts ale)
3 msk soja
2 tsk örtsalt
2 dl frysta tinade tranbär
1 dl socker
majsstärkelse (Maizena)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rotfruktsgryta med kryddig korv
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Irländsk gryta
Betyg 2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrotsgryta med bratwurst
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålrotsmos med fetaost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt kålrot med bacon och kapris
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ingefärspicklad kålrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga