Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Smält märgpipa

Ett ljuvligt recept på smält märgpipa som är Ångermanlands moderna landskapsrätt. Du gör den smakrika grytan av bland annat märgpipa, bacon, kålrot, rotselleri, ale, soja och tranbär. Mättande och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Putsa köttet och skär det i 3-4 cm stora tärningar. Skär baconskivorna i 3 delar. Lägg bacon och kött i en stor ugnssäker gryta.
  3. Skala och skär rotfrukterna i 2-3 cm stora bitar och löken i klyftor. Lägg rotfrukter och lök i grytan och blanda om. Häll i ale, soja och örtsalt.
  4. Ställ in i ugnen utan lock 4-6 timmar, tills köttet är riktigt mört. Red ev av skyn med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
  5. Gaffelmosa de tinade tranbären med sockret tills det lösts upp. Servera köttet med tranbären och gärna ett gott potatismos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 1/2 kg märgpipa eller högrev
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 3 morötter
  • 500 g kålrot
  • 200 g rotselleri
  • 2 gula lökar
  • 1 l ale (t ex Zeunerts ale)
  • 3 msk soja
  • 2 tsk örtsalt
  • 2 dl frysta tinade tranbär
  • 1 dl socker
  • ev majsstärkelse (Maizena)
Lägg till i inköpslistan