Stekt kålrot med bacon och kapris

Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Stekt kålrot med bacon och kapris

Åh så gott! Stekt söt kålrot med rökigt bacon och salt kapris ger dina smaklökar en härlig upplevelse. Samma smaker som den klassiska rätten kalvlever Anglais men här i en variant där levern ersätts med ostronskivling!

Stekt kålrot med bacon och kapris

Ingredienser

4 portioner
500 g kålrot
150 g ostronskivling
140 g bacon
1 msk olja
salt
peppar
persilja
2 msk kapris

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Skar smalare stavar av kålroten, snarare pommes frites storlek. Blev väldigt gott, men det var snålt tilltagna portioner.

    Sara

  • Gott, men underskatta inte tiden som krävs för att råsteka ett halvt kilo kålrot. Receptet kräver närmre en timme, i alla fall om man har en normalstor stekpanna.

    Ingrid

  • Använde rotfruktsrester, förutom kålrot även morot, palsternacka och potatis och bytte ut ostronskivlingen mot torkad och blötlagd Karl Johanssvamp. Jättegott!

    Maj

Näringsvärde per portion

Energi863 KJ / 207 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater9 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Kålrotswok med bacon
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Smält märgpipa
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kålrotspuré med dragon
    Betyg 2.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta på kålrot med kantareller och surkål
    Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad