Stekt inlagd strömming
4.8Världens godaste

Panerad, stekt och inlagd strömming i ättikslag är en riktig klassiker. Lägg färsk dill mellan filéerna och panera strömmingen i rågmjöl för bästa resultat. Låt sedan den stekta strömmingen dra i ättikslagen innan den serveras, gärna med knäckebröd som tillbehör.

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1057 KJ / 252 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater13 g
Protein24 g
Kommentarer
16 stHur länge kan man förvara detta i en matkällare i ett hyreshus?
Mia
Hej Mia! Vi skulle inte rekommendera att förvara strömmingen i matkällare utan den bör förvaras i kylskåp. Det är viktigt att använda rena verktyg och burkar och skölja dill och lök väl, då bör strömmingen hålla upp till 1 vecka. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Underbart gott
Camilla
Förutom att det är gott på en knäckemacka. Men om jag vill äta ngt till rätten - kokt potatis? med ägg? potatismos? ELLER vad????
Britt-louise
Kul att ni vänt 1-2-3-lagen till 3-2-1, då det är mest praktiskt att först koka upp 3 vatten, sedan ha i 2 socker och sist, när sockret löst sig, ha i 1 ättika och på med locket innan det ångar bort.
Ingrid
Det går fint med rågsikt när du steker. Innehåller bara vetemjöl.
Robert
Endast lite salt på sillen när du steker. Således ingen peppar. Gul lök till inläggningen och gärna ett par lagerblad. Tag gärna lite mer socker .
Robert
Jag lade till en grönsaksbuljongtärning. Mycket gott! /Mia
Mia
Kan man använda rågsikt istället för rågmjöl?
Therese
Hej. Kan man använda abbas steksill till detta?
Carina
Hej Carina! Vi har inte provlagat detta recept med Abbas steksill men det borde gå bra. Tänk på att du kanske behöver anpassa mängderna i receptet efter mängden sill. Berätta gärna hu resultatet blev om du provar. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Godaste jag har tillagat! Tack för receptet 🙏🏽🪄
Anna