Stekt inlagd strömming

Betyg 4.8 av 5.71 personer har röstat
Receptet har 16 kommentarer
Stekt inlagd strömming

Panerad, stekt och inlagd strömming i ättikslag är en riktig klassiker. Lägg färsk dill mellan filéerna och panera strömmingen i rågmjöl för bästa resultat. Låt sedan den stekta strömmingen dra i ättikslagen innan den serveras, gärna med knäckebröd som tillbehör.

Stekt inlagd strömming

Ingredienser

4 portioner

Lag

3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 tsk salt
8 kryddpepparkorn
1 rödlök

Strömming

500 g strömmingsfilé
1/2 kruka dill
1 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör

Gör så här

00:03:00
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

16 st
  • Hur länge kan man förvara detta i en matkällare i ett hyreshus?

    Mia

    Hej Mia! Vi skulle inte rekommendera att förvara strömmingen i matkällare utan den bör förvaras i kylskåp. Det är viktigt att använda rena verktyg och burkar och skölja dill och lök väl, då bör strömmingen hålla upp till 1 vecka. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Underbart gott

    Camilla

  • Förutom att det är gott på en knäckemacka. Men om jag vill äta ngt till rätten - kokt potatis? med ägg? potatismos? ELLER vad????

    Britt-louise

Näringsvärde per portion

Energi1057 KJ / 252 kCal
Fett11 g
Salt2 g
Kolhydrater13 g
Protein24 g

Testa liknande recept

  • Ättiksströmming
    Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Katarinas ättikströmming
    Betyg 4.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Senapsstekt strömming med pepparrot
    Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad