Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt hälleflundra med avorioris och ruccolasallad

Festligt recept på stekt hälleflundra med avorioris och ruccolasallad. Smakrikt avorioris gör du med vitlök, lök, vitt vin och parmesanost. Stek fisken och servera på riset toppat med en härlig ruccolasallad och egengjord dressing.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i vatten, salt, skalad och finhackad vitlök och gul lök och vin på låg värme i en kastrull utan lock, ca 25 minuter. Rör ner hälften av matfettet och riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
  2. Putsa fiskfiléerna och skär dem i portionsbitar. Stek portionsbitarna i resten matfett i en medelvarm stekpanna, ca 3-4 minuter per sida. Salta och peppra.
  3. Blanda olja, vinäger och ev salt och peppar, gärna i en matberedare eller mixer. Skölj och ansa salladen. Blanda salladen med 3 msk dressing (för 4 port).
  4. Lägg upp riset på tallrikar och lägg fisken ovanpå. Lägg salladen som täcke på fisken och droppa resten av dressingen runt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 dl avorioris
  • 6 dl vatten
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 gul lök
  • 1 dl vitt vin
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1 dl riven ost t ex parmesan
  • 600 g hälleflundra
  • salt och peppar
Dressing
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 1 kruka eller knippe ruccolasallat
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer