Körvelsmör med parmesan, vitlök och citron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Körvelsmör med parmesan, vitlök och citron

Färsk körvel är en örtkrydda som är värd en plats i rampljuset. I det här kryddsmöret så matchas körvelns finstämda aniston med citron och parmesan. Ett örtsmör som passar både kött, grillad fisk eller små mjälla kokta morötter. Körvelsmöret är perfekt att ha i frysen och ta fram allt efter åtgång.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka körveln grovt. Skala och finriv vitlöken. Skölj och riv det yttersta skalet av citronen, pressa ur saften.
  2. Mixa körvel, vitlök, citronskal, smör och hälften av parmesanen i en matberedare till luftig konsistens. Vänd ner resterande parmesan och smaka av med några droppar citronsaft, salt och peppar.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Tips

Byt ut körveln mot dragon så får du en finfint kryddsmör med bearnaisetoner till en grillad entrecôte.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 1 kruka körvel
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 citron
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 100 g smör
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1588 kJ / 380 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept