Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Stekt grön sparris med valnötter, persilja och citronyoghurt

Stekta gröna sparrisar med valnötter, persilja och citronyoghurt går fort att laga och blir fräscht, fint och festligt. Servera sparrisen med yoghurtsåsen och ett gott bröd som en lättare vegetarisk rätt eller som tillbehör till lax eller kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Renskär snittytan på sparrisen. Är stjälken grov, klyv den på längden.
  2. Blanda yoghurt, citronskal, lite salt och peppar. Hetta upp en panna med lite olja. Lägg i sparrisen. Stek och vänd runt 3-4 min.
  3. Tillsätt valnötterna och sist persiljan. Servera med yoghurten och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g grön sparris
  • 1 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • rivet skal av 1/2 tvättad citron
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl valnötter
  • 1 knippe hackad persilja
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?