Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost

Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
0
Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost

Här är en riktigt god sparrissallad som passar lika bra på buffén som till förrätt. Toppa den med en syrlig äppelvinägrett, ädelost och rågbrödskrutonger.

Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost

Ingredienser

8 bufféportioner

Rågbrödskrutonger

4 skivor danskt rågbröd eller kavring
1 msk smör
1 msk olivolja

Vinägrett

1 äpple
saft av 1/2 citron (saft av 1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
2 msk hackad persilja
1 msk vatten
2 msk kallpressad rapsolja
salt
peppar

Sparrissallad

1 dl valnötter
16 sparrisar
2 hjärtsallad
140 g ädelost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi902 KJ / 216 kCal
Fett16 g
Salt0.6 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Kanapé med ädelost och grapefrukt
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rumpstek med ädelostsmör, selleri- och päronsallad
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ädelostfyllda dadlar
Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ädelostsallad med gulbetor
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tylö sandwich – grillad kavring med päron och ädelost
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisgratäng med ädelost
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga