Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost

20
0
Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost

Här är en riktigt god sparrissallad som passar lika bra på buffén som till förrätt. Toppa den med en syrlig äppelvinägrett, ädelost och rågbrödskrutonger.

Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost

Ingredienser

8 bufféportioner

Rågbrödskrutonger

4 skivor danskt rågbröd eller kavring
1 msk smör
1 msk olivolja

Vinägrett

1 äpple
saft av 1/2 citron (saft av 1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
2 msk hackad persilja
1 msk vatten
2 msk kallpressad rapsolja
salt och peppar

Sparrissallad

1 dl valnötter
16 sparrisar
2 hjärtsallad
140 g ädelost

För alla

Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Mixa hälften av äpplet i vinägretten eller tillsätt lite äppelmos.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 902 KJ / 216 kCal
Fett 16 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 11 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden