Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost
Här är en riktigt god sparrissallad som passar lika bra på buffén som till förrätt. Toppa den med en syrlig äppelvinägrett, ädelost och rågbrödskrutonger.
Ingredienser
8 bufféportioner
Rågbrödskrutonger
4 skivor danskt rågbröd eller kavring
1 msk smör
1 msk olivolja
Vinägrett
1 äpple
saft av 1/2 citron (saft av 1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
2 msk hackad persilja
1 msk vatten
2 msk kallpressad rapsolja
salt och peppar
Sparrissallad
1 dl valnötter
16 sparrisar
2 hjärtsallad
140 g ädelost
För alla
Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Mixa hälften av äpplet i vinägretten eller tillsätt lite äppelmos.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi902 KJ / 216 kCal
Fett16 g
Salt0.6 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g
Kommentarer