Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost

19
0
Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost

Här är en riktigt god sparrissallad som passar lika bra på buffén som till förrätt. Toppa den med en syrlig äppelvinägrett, ädelost och rågbrödskrutonger.

Skriv ut
Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost

Ingredienser

8 bufféportioner

Rågbrödskrutonger

4
skivor danskt rågbröd eller kavring
1 msk
smör
1 msk
olivolja

Vinägrett

1
äpple
saft av 0.5
citron (saft av 1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
2 msk
hackad persilja
1 msk
vatten
2 msk
kallpressad rapsolja
-
salt och peppar

Sparrissallad

1 dl
valnötter
16
sparrisar
2
hjärtsallad
140 g
ädelost

För alla

Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Mixa hälften av äpplet i vinägretten eller tillsätt lite äppelmos.

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 902 KJ / 216 kCal
Fett 16 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 11 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept