Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost

Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
0
Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost

Här är en riktigt god sparrissallad som passar lika bra på buffén som till förrätt. Toppa den med en syrlig äppelvinägrett, ädelost och rågbrödskrutonger.

Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost

Ingredienser

8 bufféportioner

Rågbrödskrutonger

4   skivor danskt rågbröd eller kavring
1 msk  smör
1 msk  olivolja

Vinägrett

1   äpple
saft av 1/2   citron (saft av 1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
2 msk  hackad persilja
1 msk  vatten
2 msk  kallpressad rapsolja
salt och peppar

Sparrissallad

1 dl  valnötter
16   sparrisar
2   hjärtsallad
140 g  ädelost

För alla

Fri från ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Mixa hälften av äpplet i vinägretten eller tillsätt lite äppelmos.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi902 KJ / 216 kCal
Fett16 g
Salt0.6 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Kanapé med ädelost och grapefrukt
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Focaccia med fikon och ädelost
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Aprikossnitt med ädelost och pistage
Betyg 3.1 av 5.
89 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rumpstek med ädelostsmör, selleri- och päronsallad
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ädelostfyllda dadlar
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Potatisgratäng med ädelost
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga