Sparrissallad med rågbröd, valnötter och ädelost
Här är en riktigt god sparrissallad som passar lika bra på buffén som till förrätt. Toppa den med en syrlig äppelvinägrett, ädelost och rågbrödskrutonger.
Ingredienser
8 bufféportioner
Rågbrödskrutonger
4 skivor danskt rågbröd eller kavring
1 msk smör
1 msk olivolja
Vinägrett
1 äpple
saft av 1/2 citron (saft av 1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
2 msk hackad persilja
1 msk vatten
2 msk kallpressad rapsolja
salt
peppar
Sparrissallad
1 dl valnötter
16 sparrisar
2 hjärtsallad
140 g ädelost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi902 KJ / 216 kCal
Fett16 g
Salt0.6 g
Kolhydrater11 g
Protein7 g
Kommentarer