Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Basilikasill

Basilikasill är lika gott och smakrikt som det låter. Du gör den med inläggningssill, matlagningsyoghurt, färsk basilika, valnötter, salt och peppar och den blir härligt krämig och fräsch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa basilikan med yoghurten och häll i en skål. Krydda med salt och peppar. 
  2. Grovhacka nötterna, häll av sillagen, skär sillen i lagom bitar och blanda alltsammans i yoghurtsåsen. 
  3. Servera gärna med grovt bröd och mörkt öl.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förpackning inläggningssill (sill man lägger in själv på 5 minuter), häll av lagen
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 kruka färsk basilika
  • 75 g valnötter
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan