Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad sparris med valnötssås

Grillad sparris med valnötssås går snabbt att tillaga och passar både som förrätt eller som komplement till kyckling, kött eller fisk. Låt dina mumsiga sparrisar tillagas i ugn och servera dem sedan med en klick av den smakrika nötsåsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala den vita sparrisen, skölj den gröna. Skär av den nedersta hårda biten på sparrisen. Pensla dem med olja och lägg dem på en plåt.
  2. Sås: Hacka nötterna fint. Skölj och strimla vårlöken. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Blanda nötter, vårlök, vitlök, citronskal och -saft samt kryddor. Rör i oljan lite i taget och därefter mjölken till en ganska tjock sås eller crème.
  4. Ställ in sparrisen under grillelement 6-8 min. Vänd dem några gånger.
  5. Servera genast med en klick valnötscréme, ett gott bröd och lite sallad som förrätt eller till kyckling, kött eller fisk.

Tips

Man kan också grilla sparrisen i en grillpanna på spisen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g grön eller vit sparris
  • 2 msk olja
Valnötssås
  • 50 g valnötter
  • 1 1/2 vårlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk pressad saft av citron
  • 1 msk hackad basilika
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 1/2 dl valnötsolja eller solrosolja
  • 1/2 dl mjölk (3%)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2400 kJ / 570 kCal
Läs mer om näringsvärden