Stekt gemsallad med sardeller, mandlar och parmesan

Betyg 3.7 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Stekt gemsallad med sardeller, mandlar och parmesan

Steka sallad? Klart man kan – det blir supergott! Välj en lite kraftigare salladssort som gemsallad, även kallat för hjärtsallad. Den stekta salladen får sällskap av en smakrik parmesandressing, sardeller och mandlar. Tänk caesarsallad i modern tappning.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Stekt gemsallad med sardeller, mandlar och parmesan

Ingredienser

8 bufféportioner

Parmesandressing

2 dl mjölk (3%)
1/2 dl vispgrädde
150 g finriven lagrad parmesan

Sallad

4 gemsallad (à ca 75 g)
100 g saltrostade mandlar
2 msk olivolja
8 sardellfiléer
1 msk finrivet citronskal

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi852 KJ / 204 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater4 g
Protein12 g

Testa liknande recept

  • One pot pasta puttanesca
    Betyg 2.8 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bucatini med sardell och pangrattato
    Betyg 4 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Palsternacka med sardeller och kapris
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gröna gudinnans sallad
    Betyg 3.3 av 5.50 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Caesarsallad med svartkål
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad