”Plumepork” med spenat- och mandelsallad

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
”Plumepork” med spenat- och mandelsallad

God middag med mustiga, höstiga smaker med viss asiatisk touch. I den här kötträtten får kotletterna smak av söta torkade plommon och färsk ingefära. Ris och sallad med krispig salladslök, hackad mandel och färska spenatblad blir gott till.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012

”Plumepork” med spenat- och mandelsallad

Ingredienser

4 portioner
4   portioner ris , gärna jasmin
100 g  urkärnade torkade plommon
2 msk  färsk riven ingefära
ca 450 g  skivad kotlett
2 msk  olja
1   vitlöksklyfta
2 msk  japansk soja
2 dl  vatten
4   salladslökar
100 g  mandelspån
65 g  babyspenat

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Helt ok! Krydda lite mer för lite mer tryck. Salt o peppar

Tobias

2012-11-04

Näringsvärde per portion

Energi2435 KJ / 583 kCal
Fett22.1 g
Kolhydrater57.9 g
Protein35.9 g

Testa liknande recept

Plommonclafoutis med kardemumma och mandelspån
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddiga plommon med honung och mandel
Betyg 3.5 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ostkaka med saffran och plommonkopott
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppel- och plommonkompott
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kotlett i plommonsås
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonpaj med mandel
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga