”Plumepork” med spenat- och mandelsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

”Plumepork” med spenat- och mandelsallad

God middag med mustiga, höstiga smaker med viss asiatisk touch. I den här kötträtten får kotletterna smak av söta torkade plommon och färsk ingefära. Ris och sallad med krispig salladslök, hackad mandel och färska spenatblad blir gott till.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär plommonen i skivor och skala och riv ingefäran.
  3. Stek kotletten i oljan och tillsätt plommon, ingefära och pressa över vitlöken. Häll på soja och vatten och låt småputtra ca 5 minuter.
  4. Ansa och skiva salladslöken tunt, lägg den i kallt vatten ett par minuter så att den blir lite krispigare.
  5. Grovhacka mandeln och blanda med spenat och avrunnen salladslök.
  6. Servera köttet med salladen och riset.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner ris , gärna jasmin
  • 100 g urkärnade torkade plommon
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • ca 450 g skivad kotlett
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk japansk soja
  • 2 dl vatten
  • 4 salladslökar
  • 100 g mandelspån
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2435 kJ / 583 kCal