”Plumepork” med spenat- och mandelsallad
God middag med mustiga, höstiga smaker med viss asiatisk touch. I den här kötträtten får kotletterna smak av söta torkade plommon och färsk ingefära. Ris och sallad med krispig salladslök, hackad mandel och färska spenatblad blir gott till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portioner ris , gärna jasmin
100 g urkärnade torkade plommon
2 msk färsk riven ingefära
ca 450 g skivad kotlett
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk japansk soja
2 dl vatten
4 salladslökar
100 g mandelspån
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2435 KJ / 583 kCal
Fett22.1 g
Kolhydrater57.9 g
Protein35.9 g
Kommentar
Helt ok! Krydda lite mer för lite mer tryck. Salt o peppar
Tobias
2012-11-04