Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Indonesisk filégryta

Indonesisk filégryta är en smakupplevelse utöver det vanliga. Här är en enkel och snabblagad middag med delikata ingredienser som fläskfilé, gröna linser, curry, spiskummin, gurkmeja och glasnudlar.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 4 portioner.

  1. Lägg glasnudlar i kallt vatten så att de mjuknar, eller koka enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och hacka gul lök. Smält 2 msk margarin eller smör i en gryta. Fräs lök, gröna linser, curry, spiskummin och gurkmeja i några minuter utan att det tar färg.
  3. Strimla 400 g fläskfilé. Låt det fräsa med i grytan några minuter. Tillsätt hönsbuljong. Låt grytan koka i ca 20 minuter.
  4. Skala morötter och strimla dem fint. Skölj och strimla 1 liten purjolök. Lägg ner i grytan när 10 minuter återstår av koktiden.
  5. Krydda med färsk riven ingefära, salt och kajennpeppar. Lägg i glasnudlarna. Hetta upp. Bröd hör till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 70 g glasnudlar
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl gröna linser
  • 1 msk curry
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 400 g fläskfilé
  • 6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 2 morötter
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 2 tsk salt
  • 1/2 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?