Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax- och räksoppa

Lax- och räksoppa är en ljuvlig, mättande varmrätt som kommer bli en favorit såväl hos vuxna som barn. Den tydliga räksmaken får du genom att steka skalen och sedan koka dem i buljongen en stund före de silas bort. Servera med en mumsig räkcanapé.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna. Skala och hacka löken. Fräs lök och räkskal i olja någon minut.
  2. Tillsätt tomatpuré. Häll på buljongen. Låt småkoka ca 15 min. Sila av skalen.
  3. Koka upp buljongen och tillsätt vinet. Smaka av soppan med salt och peppar.
  4. Skär laxen i kuber. Halstra dem snabbt i stekpanna. Fördela lax, och potatis i sopptallrikarna. Häll soppan över. Servera med räkcanapé. Smörstek en skiva vitt bröd och lägg rensade räkor ovanpå.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g räkor (med skal)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk tomatpuré
  • 8 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl vitt vin
  • 300 g laxfilé (skinn- benfri)
  • 4 kokta varma potatisar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?