Lax- och räksoppa

Betyg 1.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Lax- och räksoppa

Lax- och räksoppa är en ljuvlig, mättande varmrätt som kommer bli en favorit såväl hos vuxna som barn. Den tydliga räksmaken får du genom att steka skalen och sedan koka dem i buljongen en stund före de silas bort. Servera med en mumsig räkcanapé.

Lax- och räksoppa

Ingredienser

4 portioner
400 g  räkor (med skal)
2   schalottenlökar
1 msk  olivolja
1 tsk  tomatpuré
8 dl  hönsbuljong (tärning + vatten)
1 dl  vitt vin
300 g  laxfilé (skinn- benfri)
4   kokta varma potatisar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Räksoppa på skal
Betyg 3.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskarhustruns fisksoppa
Betyg 4.1 av 5.
655 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax med örtgrönt täcke
Betyg 2.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räkgratinerade kronärtskocksbottnar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vindoftande tagliatelle med räkor och dill
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinkokta musslor med vitlöksbröd
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga