Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky

Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky

En tilltalande rätt både för syn och smaklökar. Det rimmade, stekta fläsket med sin sälta passar lysande till de lite söta rotfrukterna av morot, palsternacka och purjolök som rostas i ugn. Toppa sedan med senapsskyn och lite riven pepparrot.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008

Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky

Ingredienser

4 portioner
5 morötter
5 palsternackor
1 1/2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
flingsalt
1 purjolök
ca 400 g rimmat fläsk i skivor
1 bit färsk pepparrot (à ca 30 g)

Senapssky

2 msk konc kalvfond
3 dl vatten
1 tsk socker
3/4 dl skånsk senap (eller äppelcidersenap)
salt
peppar

Gör så här

00:30:00
00:10:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Socker i maten ???

    Tommy

Testa liknande recept

  • Kassler med äpple och pepparrot
    Betyg 3.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Oxfilé med palsternackspuré
    Betyg 3.4 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad