Kassler med äpple och pepparrot

4
0
Kassler med äpple och pepparrot

Kassler med äpple och pepparrot är ett ljuvligt recept som passar utmärkt som vardagsmiddag. Välstekt kassler tillagas på mindre än 45 minuter och serveras med rostade rotfrukter och välsmakande äpple- och pepparrotsyoghurt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2013

Kassler med äpple och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
2 morötter
2 palsternackor
600 g fast potatis
1 msk olja
salt och peppar
ca 600 g kassler
2 msk riven pepparrot
1 grönt äpple
1 1/2 dl matyoghurt
1 msk smör eller margarin
1/2 kruka persilja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3395 KJ / 813 kCal
Fett 467 g
Kolhydrater 422 g
Protein 519 g
Läs mer om näringsvärden