Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Kassler med äpple och pepparrot

Kassler med äpple och pepparrot är ett ljuvligt recept som passar utmärkt som vardagsmiddag. Välstekt kassler tillagas på mindre än 45 minuter och serveras med rostade rotfrukter och välsmakande äpple- och pepparrotsyoghurt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 6, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Skala morötter och palsternackor. Skär dem och potatisen i bitar. Blanda rotfrukterna med oljan och krydda med salt och peppar. Lägg rotfrukterna på den varma plåten och rosta ca 15 minuter.
  3. Skala pepparroten, riv den och äpplet. Blanda det med yoghurten.
  4. Skiva kasslern och stek skivorna i matfettet i en stekpanna.
  5. Strimla persiljan och strö den över rotfrukterna, kasslern och äpple-pepparrotsyoghurten.         

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 600 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • ca 600 g kassler
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 grönt äpple
  • 1 1/2 dl matyoghurt
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3395 kJ / 813 kCal