Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky

En tilltalande rätt både för syn och smaklökar. Det rimmade, stekta fläsket med sin sälta passar lysande till de lite söta rotfrukterna av morot, palsternacka och purjolök som rostas i ugn. Toppa sedan med senapsskyn och lite riven pepparrot.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Ringla oljan över. Krydda med salt och peppar. Blanda runt. Rosta i ugnen i ca 30 minuter. Strö ev en nypa flingsalt över.
  3. Ansa och strimla purjon grovt. Låt purjon tillagas med rotsakerna de sista 10 minuterna i ugnen.
  4. Sky: Blanda kalvfond, vatten, socker och senap i en kastrull. Koka upp och låt koka ihop till en simmig konsistens, 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek fläsket i stekpanna.
  6. Riv pepparroten fint. Servera rotfrukterna med fläsk och riven pepparrot. Ringla senapsskyn över.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.

Tips

Ett fluffigt potatismos smaksatt med riven pepparrot passar till. Då räcker det med hälften så mycket rostade rotfrukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 morötter
  • 5 palsternackor
  • 1 1/2 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • flingsalt
  • 1 purjolök
  • ca 400 g rimmat fläsk i skivor
  • 1 bit färsk pepparrot (à ca 30 g)
Senapssky
  • 2 msk konc kalvfond
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk socker
  • 3/4 dl skånsk senap (eller äppelcidersenap)
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan