Stekt fläsk, rostade rotfrukter och senapssky
En tilltalande rätt både för syn och smaklökar. Det rimmade, stekta fläsket med sin sälta passar lysande till de lite söta rotfrukterna av morot, palsternacka och purjolök som rostas i ugn. Toppa sedan med senapsskyn och lite riven pepparrot.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2008
Ingredienser
4 portioner
5 morötter
5 palsternackor
1 1/2 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen vitpeppar
flingsalt
1 purjolök
ca 400 g rimmat fläsk i skivor
1 bit färsk pepparrot (à ca 30 g)
Senapssky
2 msk konc kalvfond
3 dl vatten
1 tsk socker
3/4 dl skånsk senap (eller äppelcidersenap)
salt
peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i kalvfonden.
Gör så här
Tips
Ett fluffigt potatismos smaksatt med riven pepparrot passar till. Då räcker det med hälften så mycket rostade rotfrukter.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Socker i maten ???
Tommy
2011-01-13