Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt fläsk & pepparrot

En trevlig middagsrätt med många smaker och nyanser. Knaperstekt rimmat fläsk läggs upp på en bädd av råstekta jordärtskockor och kantareller och serveras med pepparrotsstuvad potatis. Garnera fläsket med ytterligare pepparrot och en persiljekvist.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva jordärtskockan, dela kantarellerna i mindre bitar, finhacka löken. 
  2. Råstek jordärtskocksskivorna med svamp och lök i smör. Salta, peppra och strö över persiljan.
  3. Skiva potatisarna, riv pepparroten.
  4. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Fräs en kort stund. Häll på mjölken. Koka ihop under omrörning i ca 5 minuter. Späd ev med mer vätska.
  5. Tillsätt potatis och pepparrot. Salta och peppra. 
  6. Knaperstek fläskskivorna. Lägg dem på en hög jordärtskockor och kantareller. Klicka på pepparrotsstuvad potatis. Garnera med t ex raspad pepparrot och persiljekvist.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g rimmat fläsk i skivor
Råstekta jordärtskockor
  • 100 g skalad jordärtskocka
  • 100 g rensade kantareller
  • 1 gul lök
  • smör till stekning
  • 2 msk hackad persilja
Pepparrotsstuvad potatis
  • 4 kokta potatisar
  • 3 msk riven pepparrot
  • 2 msk smör
  • 3 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?