Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Stekt fisk och vitvinssås med saffran

Stekt fisk och vitvinssås med saffran är en fräsch fiskrätt där smörstekt pangasiusfilé serveras tillsammans med nykokt potatis och härligt krämig vitvinssås. Den smarriga såsen gör du av bland annat tomat, lök, grädde, matlagningsvin och fänkål. Mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 38, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Koka potatisen.
  3. Vitvinssås: Skär tomaterna i bitar. Skiva salladslöken. Ansa och tärna fänkålen. Koka grönsakerna i vinet några minuter. Tillsätt grädde, saffran och tomatpuré. Blanda mjölken med majsstärkelsen och rör ner den, låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Fisk: Skär fisken i halvor. Salta och peppra. Stek fisken i smör i en stekpanna ca 4 minuter, vänd efter halva tiden.
  5. Servera fisken med sås och potatis.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Fisk
  • 600 g pangasiusfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 900 g potatis
Vitvinssås
  • 2 tomater
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 fänkål
  • 1 dl matlagningsvin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 g saffran
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2760 kJ / 659 kCal