Stekt fisk och vitvinssås med saffran
Stekt fisk och vitvinssås med saffran är en fräsch fiskrätt där smörstekt pangasiusfilé serveras tillsammans med nykokt potatis och härligt krämig vitvinssås. Den smarriga såsen gör du av bland annat tomat, lök, grädde, matlagningsvin och fänkål. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014
Ingredienser
4 portioner
Fisk
600 g pangasiusfilé
salt
peppar
2 msk smör eller margarin
900 g potatis
Vitvinssås
2 tomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 fänkål
1 dl matlagningsvin
2 dl vispgrädde
1/2 g saffran
2 msk tomatpuré
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2760 KJ / 659 kCal
Fett32.6 g
Kolhydrater46.9 g
Protein35.9 g
Kommentar
Såsen var annorlunda och jättegod. Fisken var ingen höjdare, smakade inget.
Göran
2014-10-05