Stekt fisk och vitvinssås med saffran

Betyg 3.6 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Stekt fisk och vitvinssås med saffran

Stekt fisk och vitvinssås med saffran är en fräsch fiskrätt där smörstekt pangasiusfilé serveras tillsammans med nykokt potatis och härligt krämig vitvinssås. Den smarriga såsen gör du av bland annat tomat, lök, grädde, matlagningsvin och fänkål. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014

Stekt fisk och vitvinssås med saffran

Ingredienser

4 portioner

Fisk

600 g pangasiusfilé
salt
peppar
2 msk smör eller margarin
900 g potatis

Vitvinssås

2 tomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 fänkål
1 dl matlagningsvin
2 dl vispgrädde
1/2 g saffran
2 msk tomatpuré
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.23 personer har röstat

Kommentar

Såsen var annorlunda och jättegod. Fisken var ingen höjdare, smakade inget.

Göran

2014-10-05

Näringsvärde per portion

Energi2760 KJ / 659 kCal
Fett32.6 g
Kolhydrater46.9 g
Protein35.9 g

Testa liknande recept

Pumpasoppa med varm skaldjurssallad
Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Grillad torskrygg med saffransdoftande fänkål
Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kycklinggryta med saffran
Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Torsk och krämig fänkål med saffran och tomat
Betyg 4.2 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bavette et moules au safran
Betyg 3 av 5.106 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Paellainspirerad skaldjurssallad
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad