Stekt fisk och vitvinssås med saffran

20
1
Stekt fisk och vitvinssås med saffran

Stekt fisk och vitvinssås med saffran är en fräsch fiskrätt där smörstekt pangasiusfilé serveras tillsammans med nykokt potatis och härligt krämig vitvinssås. Den smarriga såsen gör du av bland annat tomat, lök, grädde, matlagningsvin och fänkål. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014

Stekt fisk och vitvinssås med saffran

Ingredienser

4 portioner

Fisk

600 g
pangasiusfilé
-
salt och peppar
2 msk
smör eller margarin
900 g
potatis

Vitvinssås

2
tomater
1/2
påse salladslök (à 125 g)
1
fänkål
1 dl
matlagningsvin
2 dl
vispgrädde
1/2 g
saffran
2 msk
tomatpuré
1 dl
mjölk
1 tsk
majsstärkelse

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Göran

10/5/2014

Såsen var annorlunda och jättegod. Fisken var ingen höjdare, smakade inget.

Näringsvärde per portion

Energi 2760 KJ / 659 kCal
Fett 32.6 g
Kolhydrater 46.9 g
Protein 35.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept