Stekt fisk och vitvinssås med saffran

Betyg 3.6 av 5.23 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Stekt fisk och vitvinssås med saffran

Stekt fisk och vitvinssås med saffran är en fräsch fiskrätt där smörstekt pangasiusfilé serveras tillsammans med nykokt potatis och härligt krämig vitvinssås. Den smarriga såsen gör du av bland annat tomat, lök, grädde, matlagningsvin och fänkål. Mums!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2014

Stekt fisk och vitvinssås med saffran

Ingredienser

4 portioner

Fisk

600 g pangasiusfilé
salt
peppar
2 msk smör eller margarin
900 g potatis

Vitvinssås

2 tomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 fänkål
1 dl matlagningsvin
2 dl vispgrädde
1/2 g saffran
2 msk tomatpuré
1 dl mjölk
1 tsk majsstärkelse

Gör så här

00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Såsen var annorlunda och jättegod. Fisken var ingen höjdare, smakade inget.

    Göran

Näringsvärde per portion

Energi2760 KJ / 659 kCal
Fett32.6 g
Kolhydrater46.9 g
Protein35.9 g

Testa liknande recept

  • Pumpasoppa med varm skaldjurssallad
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Bavette et moules au safran
    Betyg 3 av 5.106 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och saffranssoppa med spätta
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Snabba kycklingpastan
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fetaost och fänkålssallad
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad