Stekt fisk med sparris och citronsås

23
0
Stekt fisk med sparris och citronsås

Här paras stekt fisk ihop med en ljuvligt frisk citronsås. Rätten är lättlagad då tillagningen förenklas av en smaksatt crème fraiche som är grunden till såsen. Med smak av citron och havssalt får den en fin balans och rivig pepparrot tillför det lilla extra. Servera med sparris och kokt potatis.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2016

Stekt fisk med sparris och citronsås

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

900 g
potatis
250 g
grön sparris

Sås

1
gul lök
1 tsk
olja
1 - 2 msk
riven färsk pepparrot
2 dl
mjölk
2 dl
crème fraiche

Citron

1
citron

Fisk

600 g
alaska pollock
1 msk
olja
-
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Smaka av såsen med färskpressad citronsaft. Vänd fisken bara en gång eftersom den annars lätt faller isär i stekpannan.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2350 KJ / 562 kCal
Fett 21 g
Salt 4 g
Kolhydrater 50 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept