Stekt färs och kålsallad i bröd
Bröd till maten har existerat i tusen år och man förstår varför. Rör ihop majonnäsen med sesamfrön, salt och peppar. Strimla vitkålen fint och stek färsen. Ät sen allt i goda pita- eller libabröd och njut av de sköna smakerna!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2024
Ingredienser
4 portioner
2 dl majonnäs
1 msk sesamfrö
salt
peppar
400 g vitkål
saften av 1 lime
1 msk olja
2 msk sweet chilisås
250 g champinjoner
2 msk olja
500 g fläskfärs
2 vitlöksklyftor
2 msk japansk soja
6 pitabröd eller libabröd (6 pita motsvarar 4 liba)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4278 KJ / 1024 kCal
Fett72 g
Salt4.3 g
Kolhydrater60 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Underbart gott!!! För att få ner kcal lite skulle man kunna byta ut majonnässåsen mot en yoghurtsås eller dyl. I övrigt en fem-poängare
Louise
2024-05-21Jättegott!!
Emilia
2024-05-14Otroligt gott, så gott att det inte räcker till 2 vuxna och två barn utan vi var fortsatt hungriga. Vi fick 4 libabröd och all mat tog slut.
Håkan
2024-05-14