Kinesisk köttfärsröra i pitabröd
Ett utsökt och snabblagat recept med inspiration från det asiatiska köket. För kinesisk köttfärsröra i pitabröd behöver du bland annat lök, vitkål, champinjoner, blandfärs, solrosskott, crème fraiche och sweet chili. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
300 g vitkål
100 g champinjoner
300 g blandfärs
1 köttbuljongtärning
2 krm salt
1 krm peppar
1 tsk kinesisk soja
50 g solrosskott
6 pitabröd
1 dl crème fraiche
2 msk sweet chilisås
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Följde receptet till punkt och pricka och ärligt talat smakade det mer polskt än asiatiskt. Beror förmodligen på att både vitkål och köttfärs inte är så vanligt i asiatik mat, men gott som bara den blev det! Tillsätter man mer asiatiska kryddor så som andra verkar gjort får det säkert en mer asiatisk karraktär. Testar nog det nästa gång!
My
2014-07-17Riktigt god
Ingmar
2013-12-21Tillsätt ingefära, sesamolja, vitlök och använd japansk soja istället så liknar smaken Gyoza (dumplings)
Linda
2013-10-31