Kinesisk köttfärsröra i pitabröd | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kinesisk köttfärsröra i pitabröd

Ett utsökt och snabblagat recept med inspiration från det asiatiska köket. För kinesisk köttfärsröra i pitabröd behöver du bland annat lök, vitkål, champinjoner, blandfärs, solrosskott, crème fraiche och sweet chili. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, halvera och skär löken i skivor. Skär vitkålen i strimlor. Skär champinjonerna i skivor. Fräs grönsakerna i en stor stekpanna. Lägg grönsakerna åt sidan.
  2. Stek färsen 3-4 minuter. Smula ner köttbuljongtärningen under stekningen. Tillsätt salt och peppar.
  3. Tillsätt grönsakerna och soja. Avsluta med att röra ner solrosskotten.
  4. Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen. Fyll pitabröden med köttfärsröran och servera med crème fraiche blandat med sweet chilisås.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från gluten, om lämpligt bröd används.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, välj lämpligt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj lämpligt bröd.
Gör äggfri: använd lämpligt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 300 g vitkål
  • 100 g champinjoner
  • 300 g blandfärs
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 50 g solrosskott
  • 6 pitabröd
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk sweet chilisås
Lägg till i inköpslistan